Stenars betydelse

Register på stenars magiska betydelse och vilken månad/stjärntecken de förknippas med.

Scrolla ner så hittar du ett register från A-Ö på olika stensorter, dess betydelse och vilket stjärntecken och eller månad de förknippas med.

”The magic signifiance of stones”. This information is only in Swedish but you can use google translate button in the footer to get a hunch. Starsign & Birth Stone. The Monthly and Zodiac stones have changed during years in both systems. Therefore every month and starsign has several options. 

Fakta; Månadsstenar är en modifiering av zodiakstenarna där ädelstenarna symboliserar årets tolv månader i den gregorianska kalendern. Ädelstenarna har varierat inom både månads- och zodiak-stensystemet. Varje månad har flera alternativ. Inom traditionell astrologi finns en vedertagen idé om att varje stjärntecken är kopplad till en eller flera månadsstenar
Källa; Mycket av informationen nedan är hämtad från Kristallrummet de har en fin liten butik nära slussen på söder i Stockholm dit jag åker och väljer ut och köper många av de stenar jag sedan gör personliga smycken av.


Från A – Ö Stenars betydelse

Agat:
Månad/Birth Stone: May
Stjärntecken/Starsign: —

Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den tar gärna musten ur yviga och grundlösa ambitioner men stöder lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Agaten sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi. Ge agat till den ditt hjärta trånar efter. Chakra: Bas

Vit agat kallas också Snökvarts. Det milda ljus som den vita agaten sprider skänker förtröstan och tillit till det enkla och jordnära. Den associeras med den Tibetanska gudinnan White Tara, moderlighet och den närande bröstmjölken. Snökvartsens magi är stillhet och nåd.

Mossagat Tvillingarna / Gemini.

Aquamarin:
Månad/Birth Stone: Mars.
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Väduren, Jungfrun. / Fishes, Aries, Virgo.

Aquamarin ger renhet, klarhet och mod i vår kommunikation – med omvärlden såväl som med oss själva. Den hjälper dig att flöda över och bjuda omgivning friskt vatten – låt dina känslor springa fram inom dig som en källa till insikt och ärlighet, låt dig själv komma till tals. Uttryck det inre hav som böljar inom dig av lekfullhet, poesi och kreativitet.  Chakra: Hals.

Alabaster:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skytten / Sagittarius.

Alabaster är en porös och finkornig gips som bl.a användes i det gamla Egypten som takfönster i de stora templen. Skålar och vaser tillverkas också i alabaster. Denna sten kan placeras i hemmet för att stimulera sökaren i oss, påminna oss och hjälpa oss att uppmärksamma det faktum att om vi vill, så kommer vi att uppnå det gudomliga tillstånd som är vår födslorätt. Alabaster stöder utveckling i alla dess former. Stjärntecken: Skytt Chakra: beroende på färg.

Amazonit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign:

Amazoniten gör oss uppmärksamma på våra dåliga vanor, våra negativa tankar och handlingsmönster och hjälper oss att förstå hur vi kan ändra dem. Det är en sten för den som vill gå sin egen väg och själv ta ansvar för sitt liv. Den är stödjande vid all slags förändring. Den sägs vara bra vid spänningar i nacke och axlar, blåskatarr, ämnesomsättningsproblem och magproblem.
Chakra: Hals och Hjärta

Ametist:
Månad/Birth Stone: Februari.
Stjärntecken/Starsign: Vattumannen, Fiskarna  / Aquarius, The Fishes.

Ametist är djupt lugnande för tankar och känslor. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro. Chakra: Hjässan.

Ametrin:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Ametrin är en blandning av citrin och ametist. Den symboliserar den kosmiska stillheten och bidrar till kontakt mellan det fysiska och perfektionens andliga tillstånd. Den kan stimulera dig att sträcka dig bortom intellektets värld till utvecklandet av kontakten med det bortanförvarande, medvetandet eller vittnet. Chakra: Solarplexus och hjässa.

Angelit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Angelit är symbol för den uttalade, manifesterade och kommunicerade kärleken och ljuset i världen. Den sägs skapa eller förstärka kontakten med änglar och ditt skyddstotem. Den är skyddande och kan hjälpa till att öppna för kanaliserade budskap. Angeliten symboliserar din inre röst, ditt hjärtas röst eller din inre mentor eller andlige vägledares röst. Chakra: Hals.

Apachetår (Obsidian):
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen / Scorpio

Apachetår är en genomskinlig, brunsvart obsidian. Traditionen berättar att Apachetåren är en Amerikansk Indiankvinnas tårar. Hon sörjer de män och krigare som av dödats av amerikanska kavalleriet. Stenen har använts i tider av sorg och förtvivlan och den har tröstat sin bärare genom att tillåta en sann förståelse för situationen och verklig acceptans. Chakra: Bas.

Apatit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Apatiten finns i ett brett färgspektra från färglös till gul, olivgrön, vit, violett, mörkblå, ljusblå, brun och rödbrun. Apatiten stimulerar förståelse för att personlig styrka växer både genom andlig utveckling och genom kärlek. På så sätt löser den upp likgiltighet, tillfälliga depressioner och negativitet. Den vill medverka till positiva resultat och väcka den subtila och vakna kraften i ditt inre jag. Chakra: Alla beroende på färg.

Apofylit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Apofyllit är som ett mjukt och genomlyst renande hav. Den stärker och helar vårt varande i kärlek på jorden. Den vita apofylliten söker sanningen med ett ödmjukt och vaket sinne. Gnostikern och den andlige sökaren stärks i sin hängivenhet av vit apofyllit. Den gröna apofylliten står för harmoni och acceptans för det som är. Apofylliten hjälper insikten om att det upplysta tillståndet är vårt naturliga varande. Chakra: Hjärtat och alla.

Aventurin:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Blå Aventurin är en sten för dig som behöver lugna dina tankar och fokusera på kreativitet och inre visdom. Den kan hjälpa dig att ge kraft åt din inre röst så att du kan höra vad det är du vill och behöver. Blå aventurin är även den en healing-sten som hjälper dig att lyssna inåt på din kropp och dina behov och ditt hjärta. Chakra: Hals- & pannchakra.

Grön Aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healing-sten och kan ta fram minnen och gammal smärta. Detta för att vi ska kunna transformera dem i kärlek, förlåta och utvecklas genom våra erfarenheter till medvetna och närvarande människor. Chakra: Hjärtchakra.

Azurit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skytten/Sagittarius

Azurit tränger, som friskt vatten, djupt in i ditt sinnes gömda vrår för att se vad som ligger bakom dina värderingar och idéer. Den är bra vid beslutsfattande då azuritens penetrerande energi väcker det fördolda i ditt medvetande. Det sägs att Mayaindianerna använde den för att väcka det intuitiva och mystiska jaget. Ta hjälp av azurit! Håll den i handen och be dina problemtankar försvinna. Chakra: Hals och panna.

Bergskristall:
Månad/Birth Stone: April.
Stjärntecken/Starsign: Vattumannen / Aquarius.

Bergkristall sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi. Chakra: Alla.

Fantomkristall kallas den bergkristall som innehåller en inneslutning vilken har samma form som kristallen själv. En inre skugga av sig själv. Fantomen stärker kristallens energi. Den skall bidra till en ökning av kristallens renande, fokuserande och klargörande förmåga. Den ger sin energi till samma riktning som dess bärare vill gå.

Turmalinkvarts är en bergskristall med svarta turmaliner inneslutna i sig. Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna / Gemini.

Bildsandsten:
Månad/Birth Stone:
Stjärntecken/Starsign:

Bildsandsten är en sandsten och uppstår bl.a. i sanddyner. Den sägs vara en sten för kreativitet, solidaritet och stärkandet av samstämmighet inom relationer och grupper. Den hjälper oss att se in i spegeln som verkligheten håller upp framför oss, förhindra att vi blir bedragna och bedrar oss själva. Den ska stärka och uppmuntra sanningen att framstå för oss så befriande och enkel som den är.

Blå Bandagat:
Månad/Birth Stone:
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna/The Fishes.

Blå Bandagat är en kvarts. Den påminner oss om luft, himmel, frihet, rymd, rörelse och skönhet. Det sägs vara en sten för höga andliga tillstånd och kommunikation i sanning och kärlek. Du kan använda den för att fininställa din närvaro till det inre och låta dig inspireras av den lätta energin. Lyft på din sannings vita vingar och låt luften bära dig mot dina inre himlavalv. Chakra: Hals.

Black Star (Svart stjärndiopsid):
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Strasign: Skorpionen / Scorpio.

Black star, svart stjärndiopsid är mycket ovanlig och förekommer främst i Indien. Den är skör och svår att bearbeta. Vid ljussken ser man två strålar som möts i en 4-uddig stjärna. – Sägs vara bra mot utmattning och ge mental insikt.

Bärnsten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Kräftan / Cancer.

Bärnsten är fossiliserad kåda. Den har haft en framträdande roll i både indiska och indianska kulturer. På medeltiden brände man den som rökelse. I bärnsten, som är omkring 50 miljoner år gammal kan man finna myror, myggor, spindlar och fossiliserade växtdelar. Den sägs förmedla en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning genom transformation av negativ energi till positiv. Den sägs även underlätta knepiga val. Chakra: Solarplexus.

Celestin:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign:  —

Celestin sägs ge ljus och hopp i tider av tung misströstan. Den ska också ge lugn och harmoni. Det sägs att ibland bor de goda feerna som för med sig lycka, framgång och lycksalighet i stenen. Celestin är en riktigt bra present-sten när du med respekt och kärlek önskar någon lycka och framgång. Chakra: Hals.

Charolit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign:  —

Charoit är en sten för vår tid, för själen och hjärtat. Den kombinerar de andliga höjderna med villkorslös kärlek från det jordiska planet. Charoiten öppnar våra hjärtan, hjälper oss att acceptera andra och förstärker vår givande natur. Den låter oss uppmärksamma vår förening med alltet. Mystikern älskar charoit då den förmedlar och öppnar oss för sanningen att vi faktiskt är exakt där vi ska vara i just denna stund. Chakra: Hjässan.

Chiastolit – Korssten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Chiastolit – Korssten symboliserar död och återfödelse och förståelse av det odödliga. Korset är symbol för balans mellan materia och ande. Chiastoliten hjälper oss att ha ett balanserat perspektiv i alla sammanhang. Den associeras med hängivelse, speciellt hängivelsen åt medvetenhet och närvaro, som i sig själv transformerar negativitet. Det sägs att den också hjälper oss att lösa problem av mystisk karaktär på så sätt att den hjälper oss till insikt.

Citrin:
Månad/Birth Stone: November.
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna /Gemini.

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Den som vill bryta sina egna mönster göra upp med begränsningar ur det förflutna kan bära citrin. Chakra: Solar plexus

Diamant:
Månad/Birth Stone: April
Stjärntecken/Starsign: Väduren

Diamanten har fått sitt namn från det grekiska ordet adamas vilket betyder oövervinnelig. Den symboliserar ett tillstånd av perfektion och behöver således aldrig förbättras eller laddas upp på nytt. Den är också känd som oskuldfullhetens sten, en bärare av renhet, fasthet och den kärleksfulla och öppna självklarhet som vi föddes till denna jord med. Den kan skänka trygghet i relationer och tillit till vår känslomässiga och intellektuella karaktär. Chakra: Alla.

Dioptas:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen, Skytten / Scorpio, Sagittarius.

Dioptas hjälper oss att se rikedomen i våra liv och berika vårt varande på jorden med förståelse av att igår är ett minne blott, i morgon är endast en dröm och det enda som verkligen existerar är här och nu. Att leva i denna stund är budskapet hos detta mineral som också stimulerar vårt goda varande. Chakra: Hjärtat.

Eldopal:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Väduren/Aries.

Eldopalens energi ger oss framsteg, förändring, variation och mystik. Den hjälper oss att se inåt, upptäcka vad som ligger bakom våra många ansikten och förstå de föränderliga upp och nedgångarna i vår existens. Eldopalen är en sten för den utbrände som behöver hitta en vila djupt inne i sig själv. Chakra: Navel till Solarplexus.

Falköga:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Stenbocken / Capricorn.

Falköga kan inspirera oss att flyga högt ovanför våra vardagliga bekymmer och se vårt liv som en helhet. Den hjälper dig att skapa klarhet i ditt sinne och se djupare mönster i ditt ytligt sett förvirrade jordeliv. Den kan användas för att stärka intuitionen och möjligheten av att se in och se över. Att överblicka situationen är Falkögats styrka. Chakra: Tredje ögat

Fantomkristall (Bergskristall):
Månad/Birth Stone: April /April
Stjärntecken/Starsign: Vattumannen / Aquarius.

Fantomkristall kallas den bergkristall som innehåller en inneslutning vilken har samma form som kristallen själv. En inre skugga av sig själv. Fantomen stärker kristallens energi. Den skall bidra till en ökning av kristallens renande, fokuserande och klargörande förmåga. Den ger sin energi till samma riktning som dess bärare vill gå.

Flinta:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen / Scorpio

Flinta har använts som talisman för att ge mental, psykisk och fysisk styrka vid gräl, uppgörelser och konfrontationer. Den kan också stärka bärarens personliga integritet och förmåga att sätta gränser. Detta gäller också i hanterandet av pengar där flinta stärker sunda ställningstaganden och bedömningar.

Flourit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Skytten / The Fishes, Sagittarius

Fluoriten symboliserar den flytande, eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne. Den hjälper oss till koncentration, att se både verklighet och sanning bakom illusionen och både ta in och agera på information utifrån ett objektivt ställningstagande. Stimulerar kreativitet. Chakra: Hjärta, Hals, Panna beroende på färg.

Fossil:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Jungfrun /Virgo

Fossiler trodde man förr  var lämningar av det som tidigare levde på jorden och som härstammade från stjärnorna. Fossilerna påminner oss om vårt förflutna och kan hjälpa oss att stå stadigare i vår egen historia genom att helt enkelt acceptera vilka vi är. Den ska också stärka positiva effekter vid affärer och i affärsrörelser. Chakra: Bas

Fuschit med rubin (Rubin):
Månad/Birth Stone: July, December
Stjärntecken/Starsign: Kräftan, Lejonet, Skorpionen, Skytten /Cancer, Leo, Scorpio, Sagittarus.

Fuchsit med rubin Att ge kärlek och energi till sitt vardagliga liv är Fuchsitens budskap. Den kan stimulera, ge information och en högre grad av närvaro och medvetenhet till dagliga rutiner, hälsa, stress, karriär och medarbetare. När fuchsit förekommer med rubin ges en extra energikick till de vardagliga bestyren. Vår överlevnads-kraft kopplas samman med hjärtats harmoni och de rätta besluten kan fattas. Fuchsit stimulerar hjärtats passion. Chakra: Hjärtat.

Förstenat trä:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Lejon / Leo.

Förstenat trä är lugnande och skyddande. Den kan bäras för ett långt liv i harmoni med naturens element. Den symboliserar det organiska och jordnära. Den lär oss ta hand om våra resurser och i vår kreativitet utgå ifrån det som är här och nu. Den stärker den feminina principen i skapandet. Chakra: Bas.

Gaspeit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Gaspeit kommer från Grekland, Kanada eller Australien och är en ovanlig äppelgrön mineral. Den är släkt med kalcit. Australiens urinvånare, Aboriginerna, har använt Gaspeiten att locka fram visioner med. Den sägs också garantera framgång och succé inom olika områden.

Granat:
Månad/Birth Stone: January
Stjärntecken/Starsign: Väduren / Aries.

Granaten symboliserar den gudomliga urkraften inom oss och ger oss lust, styrka och mod. Den kärleksfulla energin hos granat stödjer dig att leva din passion, din sexualitet, din vitalitet och vildhet. Granaten symboliserar även hängivelse och förmågan att stå fast vid sitt ord stadigt förankrad i den fysiska verkligheten. Chakra: Bas.

Gul Topas:
Månad/Birth Stone: November
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna, Lejonet / Gemini, Leo.

Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut. Topas är en sten som transformerZoisitar negativitet till kärlek och glädje. Den hjälper oss att se ”den stora bilden” och att lita till universums och den gudomliga kraften. Chakra: Hjässa, Panna och Hals.

Heliotrop (Jaspis, Blodsten):
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Vågen / Libra.

Heliotrop är för dig som vill tjäna Kärleken till livet, den gudomliga kärleken. Den gröna jaspisen är för dig som fokusera dina krafter och gå framåt på den väg som utmärks av sökandet efter din sanna natur, din inre stillhet och din ödmjukhet inför livets ständiga förändring. Den lär oss att vara här och nu.  Chakra: Hjärta och Bas.

Hematit (Blodsten):
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen, Stenbocken.

Hematiten kan kallas intellektets eller sinnets sten. Den hjälper oss att komma ner på jorden och ”sortera ut” saker i våra tankar. Den är avstressande, skyddande och stärker problemlösning. Teknisk kunskap, matematiskt och logiskt tänkande är kvalitéer hematiten kan locka fram. Hematiten står också för balans mellan yin och yang, manligt och kvinnligt. Chakra: Bas.

Hemimorfrit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Vågen / Libra.

Hemimorfit vem bär ansvaret för lyckan i ditt liv? Fråga hemimorfiten, den vet. Men du måste vara beredd att få ett ärligt svar. Den kan dra fram bitterhet och gammal ilska som du kanske behöver se innan du släpper den och tar nya kliv ut i det stora, kärleksfulla, ljusblå och turkosa livet. För det finns där också. På skönhetens väg lägger du hemimorfit. Chakra: Hals och Ananda Kananda-chakrat även kallad Lycko-punkten.

Herkimerdiamanten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skytten /Sagittarius

Herkimerdiamant sägs hjälpa dig att minnas dina drömmar och vara mera i kontakt med drömmaren i dig. Den balanserar manligt och kvinnligt, skapar harmoni och balans och stärker den villkorslösa kärleken som alltid finns tillgänglig. Den är en andlig läkare och hjälper oss att vara i absolut uppmärksamhet och total spontanitet. Chakra: Hjässan.

Howlit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna / Gemini.

Howlit sägs kombinera det logiska tänkandet med betraktande och tålamod. Det är en sten för framgång och för att våga följa våra ambitioner hela vägen. Den låter oss inte stanna i tvekan utan stödjer att vår energi kommer till uttryck. Howliten bearbetar en självisk, negativ och kritisk attityd för att släppa fram oskuld och styrka. Chakra: Hjässan.

Iolit:
Månad/Birth Stone: September.
Stjärntecken/Starsign: Oxen, Vågen, Skytten / Taurus, Libra, Sagittarius.

Iolit kan användas för att stimulera visioner och har använts i shamanska healing-ceremonier för att stärka den andliga kraften. Den stöder intuition, inre seende och är utmärkt vid alla former av inre resor. Den kan också användas vid guidade meditationer och visualiseringar, vid astrala resor och reinkarnationsresor. Chakra: Pannan.

Jade:
Månad/Birth Stone: July.
Stjärntecken/Starsign: Väduren, Oxen, Tvillingarna, Vågen / Aries, Taurus, Gemini, Libra

Jade är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Jade stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni. Sov med den under huvudkudden så minns du lättare dina drömmar. Det hjälper dig att förstå vilka känslor du förlöser med hjälp av drömmen. Chakra: Hjärtat.

Vit Jade symboliserar det subtila, änglalika och transcendenta verkligheten som döljer sig bakom allt. Den relaterar till känslolivet, månen och den receptiva aspekten av våra liv. Bär vit jade för tålamod, skönhet och ödmjukhet.

Jaspis:
Månad/Birth Stone: — (Röd/Red Jaspis: March)
Stjärntecken/Starsign: Oxen / Taurus. (Gul/yellow: Tvillingarna /Gemini).

Jaspis påminner oss om att vi inte är här på jorden bara för vår egen skull. Vi är också här för att ge glädje och kärlek till andra, hjälpa andra att göra upp med sitt förflutna och förverkliga sitt hjärtas önskningar. Jaspis har burits av shamaner för dess skyddande och helande kvalitéer samt för dess förmåga att grunda och ”jorda” oss. Chakra: Hjärta.

Gul Jaspis symboliserar vår önskan att skapa himmelriket på jorden. Den kan mildra den oro kring sociala prestationer och statusstress som kan kännas i solarplexus. Den hjälper oss att finna bekräftelse inifrån där bejakandet av vår egen sanning och vår upplevelse av balans och harmoni är måttstockarna. Chakra: Solar plexus

Röd Jaspis lyfter fram din naturliga skönhet genom att stärka vitalitet och livskraft. Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft ger skönhet och kraft. Jaspis stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Chakra: Bas

Svart jaspis är en bra beskyddare mot din egen och andras negativitet. Den stödjer dig vid psykiska övergrepp såsom missunnsamhet, skadeglädje och avundsjuka. Den hjälper dig att fördjupa dina rötter i jorden, att stå stadigt även när det stormar och ta hem dina projektioner så att verkliga möten kan ske. Chakra: Bas

Ocean jaspis grön.

Jet:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Jet skyddar sin bärare mot sjukdomar och våld. Den kan fördriva skrämmande tankar och rädsla. Jet stöder stabilitet dina affärer och personliga ekonomi. Den balanserar baschakrat och väcker kundalini-kraften och sägs lugna och mildra depressioner. Chakra: Bas.

Järnmeteoriten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Järnmeteorit från Arizona är en önske-sten som kommer till oss i ett stjärnfall ifrån universums rymd av möjligheter. Den kommer med frågan om livet och dess möjligheter. När vi bär den med oss ställs frågan in till oss och svar kommer att komma till dig lyckliga bärare om ditt liv och dina möjligheter. Därmed hjälper den dig också att skapa tilltro till dina visioner.

Kalcedon:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Kalcedon är en halvklar, mjölkig, mjukt blåaktig kvarts som använts för att stabilisera ceremonier hos de Amerikanska Indianerna. Den symboliserar tålamod, medkänsla och förmågan att ta ett steg tillbaka och bevittna rörelserna i vårt sinne innan vi uttrycker oss. Kalcedon är en sten för din sanning, i all enkelhet. Chakra: Hals

Kalcit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Kalcit symboliserar kontakten med det högre jaget. Ditt hjärtas röst som alltid är i kontakt med helheten och sanningen. Kalcit stimulerar det gudomliga inom varje område och aspekt av vårt varande på jorden. Kalciten är en världslärare i uppmärksamhet och i uppskattning av naturens outsinliga kreativa kraft. Chakra: Alla beroende på färg.

(transparant/vit kalcit)
Kalcit symboliserar kontakten med det högre jaget. Ditt hjärtas röst som alltid är i kontakt med helheten och sanningen. Kalcit stimulerar det gudomliga inom varje område och aspekt av vårt varande på jorden. Kalciten är en världslärare i uppmärksamhet och i uppskattning av naturens outsinliga kreativa kraft. Chakra: Alla beroende på färg.

Kalkopyrit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Kalkopyrit har använts för att leta rätt på försvunna föremål. Den sägs också ”försvinna” för att samla information som kan vara till nytta för stenens användare. Kalkopyrit är mystikerns sten. Den är utmärkt att använda i meditation för att uppnå och bibehålla tillståndet av ”no mind”. Chakra: Mellan Naveln och Solar plexus samt Hjässan.

Karneol:
Månad/Birth Stone: July, August.
Stjärntecken/Starsign: Oxen, Kräftan, Lejonet / Taurus, Cancer, Leo.

Karneol skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat och hjälper oss att släppa sorg och ledsamheter. Den hjälper oss att se sambandet mellan känslomässiga tillstånd och vårt inre Jag. Budskapet den bär är att eftersom Du är kärlek finns det inget annat att göra för Dig än dela med Dig av den kärleken. Chakra: Navel.

Kattöga:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Kattöga, Krysoberyll Denna typ av ljusfenomen uppstår pga av fiberstrukturen i mineralet. Kattöga är den typiska lyckostenen. Dess förmåga att återspegla ljuset på sitt fokuserade sätt inspirerar oss att låta vårt eget energisystem räta ut sig, sträcka på sig och gnistra inom oss, så att vi kan återspegla den exstatiska lycka som naturen omger oss med på vår älskade moder jord. Känn hur du gnistrar och sprakar, jamar kattögat till dig i det tysta.

Korall:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna / The Fishes.

Korallen bär med sig kraften från havet, överlevnadskraft och lust. Den läker emotionella sår från obesvarad eller förnekad kärlek och den hjälper oss också med sexuella och emotionella problem i relationer då den förbinder det känslomässiga med det kroppsliga. Chakra: Bas och Navel.

Krysokolla:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Oxen, Vågen / Taurus, Libra.

Krysokolla symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den förbinder det emotionella med det mentala och ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Det är poetens sten. Krysokolla hjälper dig att samla dig här och nu, där det inre möter det yttre, där oändligheten möter vårt varande. Chakra: Hals och Hjärta.

Krysopal:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Väduren, Skytten / Aries, Sagittarius.

Krysopal är en sten för småfolk, troll, skogsrå, devor och andra mystiska naturväsen i vår omgivning. De kan ställa till hyss och hjälpa oss på många olika sätt. De lyssnar på våra omedvetna önskningar och gör vad de kan för att tillfredsställa dem. Så se upp! Vad som helst kan hända Chakra: Hjärta och Solarplexus.

Krysopras:
Månad/Birth Stone: May.
Stjärntecken/Starsign: —

Krysopras symboliserar skillnaden mellan våra äkta känslor och våra ”programmerade” känslomässiga reaktioner. Det är den perfekta stenen för en ”drama-kung” eller ”drama-drottning” som agerar ut sina neurotiska mönster i stället för sin sanning. Chakra: Hjärta och Solarplexus.

Kunzit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Oxen, Lejonet, Skorpionen / Taurus, Leo, Scorpio.

Kunzit sammanlänkar oss med den villkorslösa kärlekens själva källa. Den balanserar och renar på alla nivåer. Kunziten förlöser med sanningens läkande kraft dina allra innersta hjärtesorger så att du kan som ett barn med en vuxens insikter säga ja och känna tillit till livet självt. Chakra: Hjärta och Bas.

Kyanit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Kyanit symboliserar lugn och stillheten till hela vår varelse och speciellt för tredje ögat (pannchakrat) och halsen. Den stimulerar och underlättar meditation och den hjälper oss att vara uthålliga i aktiviteter som normalt skulle göra oss trötta och energifattiga. Chakra: Hals och Panna.

Labradorit/Spektrolit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Labradorit eller Spektrolit som den också heter hjälper oss att se att människan är en ”ljusvarelse”. Att vi har förmågan att gå bortanför vårt förflutna och våra idéer om framtiden och att vi kan omfamna den oändliga ström av möjligheter som stunden erbjuder. Spektrolit – labradorit är en sten för det meditativa varandet. Chakra: Hjärta och Panna.

Lapis Lazuli:
Månad/Birth Stone: September.
Stjärntecken/Starsign: Lejon, Skytten / Leo, Sagittarius.

Lapis lazuli sägs ha existerat sedan tidernas begynnelse, att den hjälper oss att finna esoterisk och mystisk kunskap och att den också förstärker vår visdom så att vi kan förstå denna kunskap. Lapis lazuli stärker inre seende, meditation och en djup förståelse av människan. Chakra: Halsen och Panna.

Lepidolit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Våg / Libra.

Lepidolit hjälper oss att ta oss igenom förändringar av alla de slag och gör att vi upplever förändringens konsekvenser som mildare. Den tar fram det inre barnets öppna och accepterande kärlek i oss och till oss själva. Lepidolit stärker också uppriktighet och ärlighet. Chakra: Hals och Panna.

Lavendel-lepidolit skall du hålla i handen när du är rädd att släppa taget, när du vill och behöver ha full tillit till livet självt och låta dig stiga eller falla i oändlighet. När du reser genom förflutet liv och möjliga framtider på din väg till ett nytt liv, ett nytt tänkande, en ny existens, ett nytt jobb, en ny partner kan du få stöd av lavendel-lepidoliten. Den viskar lugnande ord, smeker dig över huvudet och viskar: ”Även detta kan du gå igenom”. Chakra: Hjässa.

Malakit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen / Scorpio.

Malakit är en helande och balanserande sten. Den absorberar negativ energi och kan användas vid smärta eller spänningar i kroppen. Malakiten hjälper dig att våga förändras, att släppa taget om det förflutna och färdas in i förändringarnas och det levande livets myriader av möjligheter. Den stödjer utveckling och förmåga att ta itu med problemen och se lösningarna som alltid finns där. Chakra: Hjässa, Hjärta och Bas.

Magnetit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Vattumannen, Väduren, Jungfrun, Stenbocken / Aquarius, Aries, Virgo, Capricorn.

Magnetit mediterar du med magnetit kan du uppleva kontakt med den universella energin. Den kan användas för att fördriva sorg, rädsla, ilska, beroende och negativa band. Magnetit skapar kontakt mellan sin bärare och jordens närande och grundande krafter. Den ger tålamod. Chakra: Bas.

Meteroit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Meteorit är en önske-sten som faller från stjärnorna med universums alla möjligheter inom sig. Den kommer till dig med frågan om ditt liv och dina möjligheter. Du är unik, glöm inte det. Stjärnorna blinkar för dig och dina visioner. Bär meteoriten på dig och frågan kommer att ställas till dig: Vem är du? Chakra: Alla.

Mochikulan:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Mochikula kommer från sydvästra USA och består av järn och sandsten. Amerikanska indianer från området kring Moquiöknen använde kulorna att spela och leka med. De sägs också att Mochikulan kan användas för att se; visioner, inre resor, förflutet och möjlig framtid. Även andlig förståelse och kunskap kan hämtas ur kontakten med den goda vän som Mochikulan kan vara. Chakra: Bas.

Mokait:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Mokait symboliserar kontakten mellan din kropp och ditt intellekt. Den stärker ditt förhållande till din kropp och dess behov. Mokait hjälper dig att vara ståndaktig envis och öppen för din kropps signaler. Säg: ”Jag älskar och värdesätter min kropp som ett tempel.” Chakra: Rot och solarplexus.

Moldavit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Alla framförallt Skorpionen / Everyone, especially Scorpio.

Moldavit är ett mörkgrönt glasmaterial som bildats vid ett meteoritnedslag i Moldavien. Den kommer till människor som söker sin läkning och som blottar sina sår för existensens helande kraft. Moldavit hjälper den som vill finna nya möjligheter och stjärnfall i sin inre rymd. Chakra: Hjärta.

Morganit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Morganit symboliserar kärleken i våra liv och hjälper dig att växa. Den är också bra för jämlikhet i såväl äktenskapliga relationer, mellan könen och mellan de olika raserna. Morganit skänker oss både tålamod, respekt och kärlek till livet i sig själv. Den är en utmärkt gåva till brudparet och nysambos! Chakra: Hjärta och Bas.

Mossagat:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna / Gemini.

Mossagat stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. Den är allmänt stärkande men framförallt stärker den ett dåligt självförtroende och ger kraft åt positiva aspekter hos personligheten. Mossagaten påminner oss om naturens självläkande krafter och eviga vishet. Chakra: Hjärta.

Månsten:
Månad/Birth Stone: June.
Stjärntecken/Starsign: Kräftan / Cancer.

Månstenen hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen. Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden. Chakra: Hjärta, Solarplexus och Navel.

Peristerit är en variant av månsten med inslag av svart. Det svaga återspeglande skimret i denna sten påminner oss vår egen återspeglande förmåga, vår skörhet och ödmjukhet inför vår omgivning som speglar sig i oss. Peristerit symboliserar även månens kraft, tidvattnet inom oss och de cykliska förändringar som vår kropp ständigt påverkas av. Chakra: Navel och Panna.

Obsidian:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Lejonet, Jungfrun, Skorpionen, Skytten / Leo, Virgo, Scorpio, Sagittarius.

Obsidian symboliserar det feminina och passiva, det vi inte vet och det vi aldrig kan eller kommer att veta. Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva. Den tar emot och absorberar hysteri och nervositet. Chakra: Bas.

Mahogny-obsidian ger oss styrka när vi behöver den. Den ger oss kraft att genomföra vårt livsverk och fullfölja våra intentioner och ambitioner. Obsidian skyddar oss mot negativitet och negativa tankar. Den kan användas för att ta bort stress och energiblockeringar. Chakra: Bas.

Snöflinge-obsidian tillåter oss att se onödiga och förlegade tankemönster i vårt sinne. Den symboliserar livsbejakelse och frihet från upprepningstvång och självförnekelse. Den hjälper oss att ge upp våra masker, visa vika vi är och bli känsligare för både kärlek och skönhet. Chakra: Bas.

Apachetår-Obsidian är genomskinlig brunsvart. Traditionen berättar att Apachetåren är en Amerikansk Indiankvinnas tårar. Hon sörjer de män och krigare som av dödats av amerikanska kavalleriet. Stenen har använts i tider av sorg och förtvivlan och den har tröstat sin bärare genom att tillåta en sann förståelse för situationen och verklig acceptans. Chakra: Bas.

Onyx:
Månad/Birth Stone: February.
Stjärntecken/Starsign: Oxen, Lejonet / Taurus, Leo.

Onyx kan användas till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den ska ge både lycka, framgång och tur. Framförallt hjälper onyxens receptiva karaktär oss att absorbera de krafter och energier från livet och universum som vi behöver. Chakra: Bas.

Opal:
Månad/Birth Stone: Oktober.
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Kräftan, Vågen, Scorpia / The Fishes, Cancer, Libra, Scorpio.

Opalen stärker vår individualitet och personliga utryck och hjälper oss att acceptera och förändra personlighetens sämre sidor. Den stimulerar den kreativitet som ryms inom oss och ger oss inspiration och fantasi att skapa vår framtid med. Chakra: Alla.

Boulder-opal med opalgnistrande blågröna eller eldsprakande gula och röda färger sprickor eller bubblor i brun moder-sten. Denna sten symboliserar kontakten mellan jorden, gravitationens kraft och stjärnorna, de klart lysande idéerna. Den energi som för samman ytterligheter, förenar människor och ger plats för en utveckling som gagnar livet och människorna. Chakra: Alla.

Blå Opal från Anderna det är nu dags att låta hjärtat få tala. De Andinska bergen har gett oss en sten som vill bidra med självförtroende, mod att gå för det vi vill och uttrycka vårt hjärtas röst. Vill du ge någon en lyckospark i baken, en uppmuntran att följa sin längtan, ett stöd att våga följa sitt hjärta. Ge den personen en blå opal från Anderna! Chakra: Hals och Hjärta.

Oxöga:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Oxen / Taurus.

Oxöga förankrar oss i jorden. Den stabila energin hjälper oss att stå fast vid det vi tror på och det vi upplever att vi är. Uthållighet och styrka är kvalitéer som oxöga stimulerar. Förmågan att se och inte vara identifierad utan vila tryggt i moder Jords famn. Chakra: Bas.

Peridiot/Olivin:
Månad/Birth Stone: August.
Stjärntecken/Starsign: Lejonet, Jungfrun, Skorpionen, Skytten, Stenbocken / Leo, Virgo, Scorpio, Sagittarius, Capricorn.

Peridot/Olivin renar och stimulerar kärlek och personlig kraft och vilja. Den skänker förståelse och acceptans i personliga relationer och kärlek. Peridot eller Olivin som den också heter ger kraft att lyssna på hjärtat och låta kärleken leda oss i våra liv. Chakra: Hjärta och Solarplexus.

Peristerit: se månsten.

Picassomarmor:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Picassomarmor symboliserar intuition och förmågan att tolka den intellektuellt. Den ger förståelse för den väg vi valt i livet och stimulerar styrka och uthållighet när livet förändras på andra sätt än vi planerat. Picassomarmor stöder dig att ta totalt ansvar för dina val i livet Chakra: Alla.

Prehnit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Prehnit är en sten för drömmande och kreativt tänkande. Den stärker meditation, avslappning och att ur djupet av sig själv plocka fram minnen eller insikter. Prehnit har använts för att förutsäga framtiden framför allt inom området andlig och personlig utveckling. Chakra: Hjärta.

Pyrit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Lejonet, Skytten /Leo, Sagittarius.

Pyrit är en sten för beskydd. Bär den på dig när du är på farligt uppdrag eller när du är omgiven av negativ energi. Pyriten påminner oss om solen och själens strålande kraft, den fyller din aura med positiva vibrationer och fungerar som en sköld mot negativitet. Chakra: Solar plexus och Navel.

Påfågelkoppar/Bornite:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Kräftan / Cancer.

Påfågelkoppar/Bornite är en sten för riktig lycka och välgång. Dess budskap är att livet i sanning är en äkta glädjefylld och fantastisk upplevelse som vi kan ta emot i hela sin rikedom. Den stimulerar själen att inte fastna i resignation utan söka nya höjder och lycksaligheter i stunden. Chakra: Alla.

Pärla:
Månad/Birth Stone: June.
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Tvillingarna, kräftan / The Fishes, Tvillingarna, Cancer.

Pärlor och pärlemor symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De är stjärnor födda ur oceanens djup. Den för med sig andlig vägledning, uppriktighet och sanning till situationer som behöver det. Pärlan ger oss hopp att själsliga sår kan läkas till inre skimrande visdom. Chakra: Alla.

Pärlemor:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Tvillingarna, kräftan / The Fishes, Tvillingarna, Cancer.

Pärlemor och Pärlor symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De är stjärnor födda ur oceanens djup. Den för med sig andlig vägledning, uppriktighet och sanning till situationer som behöver det. Pärlan ger oss hopp att själsliga sår kan läkas till inre skimrande visdom. Chakra: Alla.

Rodokrosit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Lejonet, Skorpionen / Leo, Scorpio.

Rodokrosit ger oss kärlek och balans i relationer. Den förmedlar en pulserande elektrisk energi, universums kraft som är det starkaste av allt – kärlekens kraft! Den hjälper till att skapa nya världar, världar av kärlek och förhoppningar för sin användare. Chakra: Bas, Navel och Solarplexus.

Rodonit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Oxen / Taurus

Rodonit balanserar vår yin-yang-energi. Dess energi bidrar med harmoni och balans i kroppen och de materiella aspekterna av livet samt ger oss kontakt med universums kärleksenergi. Rodoniten har kallats ”kärleksstenen” och hjälper oss att lyssna till våra möjligheter inom kärlekens område. Chakra: Bas och Navel

Rosenkvarts:
Månad/Birth Stone: Januari.
Stjärntecken/Starsign: Vattumannen /Aquarius.

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav. Chakra: Hjärta, Navel och Bas.

Rubin:
Månad/Birth Stone: July, December.
Stjärntecken/Starsign: Kräftan, Lejonet, Skorpionen, Skytten  / Cancer, Leo, Scorpio, Sagittarius.

Rubinen stöder dig att gå lycksalighetens väg. Ingenting är för bra för dig. Rubinen ger oss kraft och styrka att lysa upp mörkret inom oss. Den stärker kreativitet och stöder oss att förändra vår värld. Dessutom sägs det att med en rubin i plånboken sviker aldrig välfärden oss. Chakra: Bas.

Rutilkvarts:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Oxen,Tvillingarna / Taurus, Gemini.

Rutilkvarts är känd för sina ”venushår” eller ”kärlekspilar” som rutilkristallerna också kallas. Den stabiliserar relationer och äktenskap. Den hjälper oss att ta reda på roten till en sjukdom eller ett problem. Rutilkvartsen kan också användas för att medvetet stimulera sexualiteten. Chakra: Bas.

Ryolit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Ryolit representerar förändring, mångfald och utveckling. Den hjälper dig att bryta igenom barriärer i ditt sinne för att finna det transcendentala och lycksaliga tillståndet av insikt inom dig själv. Ryolit lär dig också att glädjas åt den gränslösa möjligheten som bor inom dig. Chakra: Bas och Hjärtasjälv. Ryolit lär dig också att glädjas åt den gränslösa möjligheten som bor inom dig. Chakra: Bas och Hjärta.

Rökkvarts:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skytten, Stenbocken / Sagittarius, Capricorn.

Rökkvartsen hjälper dig att se igenom och lösa upp negativa energifält som genererats av destruktiva tankemönster och emotioner såsom ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Den kan användas till djup avslappning, meditation och för att gå bortanför sitt jags begränsningar. Chakra: Rot.

Safir:
Månad/Birth Stone: September.
Stjärntecken/Starsign: Jungfrun, Vågen, Skytten /Virgo, Libra, Sagittarius.

Safir eliminerar frustration, hjälper oss att se livets gåvor och gå igenom de dörrar som redan är öppnade. Den är en sten för rikedom och framgång. Den hjälper oss att fokusera och öppna vårt sinne för det vackra och sköna. Safiren ger oss inre frid och uppfyller vårt medvetandes inre önskningar och begär. Chakra: Pannan (eller andra beroende på färg).

Sandros, Rosenseleniten, Ökenros:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Sandros, rosenseleniten eller ökenrosen som den också kallas, är en sten för hjärtchakrat. Den sägs motivera dig att låta ditt hjärta blomma och att söka de rätta svaren, vilket också får dig att finna de rätta frågorna. Sandrosen bildas av sand, vatten, vind och sol i öknen. Den uppmuntrar dig att se om du kan finna och ta vara på rosorna i din vardags platta ökenlandskap.

Sardonyx (Agat):
Månad/Birth Stone: Augusti.
Stjärntecken/Starsign: —

Sardonyx används i skyddsritualer och ger mod sägs öka kommunikation och skapa goda relationer. Motar bort osämja i hemmet. Sardonyx anses även skydda nybörjare av olika slag.

Selenit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Oxen, Kräftan / The Fishes, Taurus, Cancer.

Selenit har fått sitt namn efter den grekiska mångudinnan Selene. Den symboliserar mildhet, känslighet och högre medvetande. Selenit lämpar sig för meditation och ger kraft till insikten om och tilliten till att allt föds ur den inre gudomliga stillheten och vilan. hakra: Hjässa, Solarplexus.

Serpentin:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Serpentin lär ha varit en av stenarna i den bröstplåt som prästerna i Gamla testamente använde. Den ska stimulera den gudomliga närvaron i våra liv och ett tillstånd av upphöjt medvetande, en förståelse ovanför den egna personlighetens rädslor omkring sin överlevnad. Den ska mildra rädsla och tvivel. Det sägs att den har en positiv inverkan på Kundalini-energin, hjälper oss att ge efter för det gudomliga inom oss. Chakra: Solarplexus och Hjärtat.

Ny jade bär liknande egenskaper som serpentin och jade. Dess milda gröna energi påminner om vårens första dagar, innan värmen men med ett löfte om hopp. Den är feminin och receptiv till sin natur, den vill inte utan önskar, den hoppas utan att kräva, den vet vad smärta är men stannar inte kvar där, den beskyddar utan att lova. Den är skör men rymmer mycket styrka. Chakra: solarplexus och hjärtat.

Limegrön Serpentin bär samma egenskaper som serpentin men kan stimulera utrensningar och terapeutiskt arbete. Har du problem med kroppen kan det vara dags att rensa ut gifter, ta itu med din höga stressnivå, avlasta dig från kroppsminnen som påverkar ditt välmående negativt eller på andra sätt ta itu med dig själv. Den limegröna serpentinen stöder denna typ av utrensande arbete med sig själv. Chakra: Solarplexus och Hjärtat.

Smaragd:
Månad/Birth Stone: May.
Stjärntecken/Starsign: Väduren, Oxen, Tvillingarna, lejonet / Aries, Taurus, Gemini, Leo.

Smaragden skänker harmoni inom livets alla områden. Det är en sten för lycklig kärlek. Smaragden stimulerar intelligens och sunda ställningstaganden som ger att den enda rätta handlingen i ett visst läge också är den enda möjliga handlingen. Chakra: Hjärta.

Sodalit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skytten / Sagittarius.

Sodalit stimulerar kreativt tänkande, förståelse och vetande i alla dess former. Den stöder vänskap, solidaritet, samhörighet och gemensamma mål i en grupp. Sodalitet stärker självkänslan, tilliten till sig själv och andra samt balanserar oberoende och beroende. Chakra: Panna och Hals.

Solsten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Lejonet, Vågen / Leo, Libra.

Solstenen har använts för att ta bort rädsla och stress. Precis som solen läker och stärker den vitalitet och livslust. Den stimulerar oberoende och individualitet, ger överflöd och framgång till dem som är lyckliga att bära den. Solstenen också har använts som skydd mot destruktiva krafter. Chakra: Solarplexus, Navel.

Sugulit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Jungfrun / Virgo.

Sugulit är en kärleks-sten för vår tid. Den symboliserar den andliga kärleken till alltet; det vi vet, det vi inte vet och det vi aldrig kommer att veta. Den är en manifestation av andlig kärlek, himlens eller Guds kärlek till jorden. Den kärleken är healing och i perfekt resonans med kraften som fyller universum. Chakra: Panna och Hjässa.

Super Seven / Sacred7 / Melody´s Stone:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Super Seven, Sacred 7 som också kallas Melody´s Stone kommer från Espirity Santos i Brasilien. Det är en sten som både hjälper oss att stå med båda fötterna stadigt i jorden samtidigt som den förbinder oss med de andliga världarna. Det sägs också att det är en sten för ”Universal Humanity”, Universell Mänsklighet, som främjar broderskap, systerskap och medvetandegör banden mellan oss människor. Super 7 består av 7 olika mineral som alla öppnar upp flöden inom oss för att vara grundade i kroppen samtidigt som vi är öppna för det högre inom oss. Chakra: alla.

Tektit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Tektits färg vibrerar för överlevnad, den okända urkraften inom oss. Den bär också med sig, som en kosmisk budbärare, den magiska energin från ett oändligt universum. Tektit kan kanske inspirera och locka dig till vidgade vyer och magi i vardagslivet.

Tigeröga:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Stenbocken / Capricorn

Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Chakra: Bas, Solarplexus.

Topas:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna, Lejonet, Skytten /Gemini, Leo, Sagittarius.

Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut. Topas är en sten som transformerar Zoisitar negativitet till kärlek och glädje. Den hjälper oss att se ”den stora bilden” och att lita till universums och den gudomliga kraften. Chakra: Hjässa, Panna och Hals.

Turkos:
Månad/Birth Stone: December.
Stjärntecken/Starsign: Fiskarna, Skorpionen, Skytten / The Fishes, Scorpio, Sagittarius.

Turkosen är en andlig läkare som ger frid i sinnet. Den kan också fungera som en skyddande och stödjande guide genom det omedvetna. Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande egenskaper och andliga kvalitéer. Chakra: Hals och Hjärta.

Turmalinkvarts:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Tvillingarna / Gemini.

Turmalinkvarts är en bergskristall med svarta turmaliner inneslutna i sig.

Turmalin:
Månad/Birth Stone: (Rosa turmalin, October)
Stjärntecken/Starsign: Jungfrun, Vågen / Virgo, Libra.

Turmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimulerar balans mellan den högra och vänstra hjärnhalvan och mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss. Turmalin har använts som spåsten i den gamla indiska kulturen samt för sin skyddande kvalité av schamaner i Afrika, Nordamerika och av aboriginerna i Australien. Chakra: Alla beroende på färg.

Unakit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Skorpionen /Scorpio

Unakit stöder vårt medvetande att vara närvarande, här och nu. Den balanserar våra känslor och befrämjar kontakt mellan vår känslomässiga och andliga aspekt. Unakit sägs påverka vår förmåga att se roten till vårt onda och stödja en försiktig inre och yttre frigörelse så att personlig och andlig utveckling får utrymme i våra liv. Chakra: Hjärta och Navel.

Zebrasten:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Zebrastenen är en blandning av kvarts och basalt. Den kan ge oss förståelse och medlidande för andra och för oss själva. Livet är inte svart eller vitt, även om zebra-stenen är det. Den hjälper oss att se djupare och att få kontakt med den oändliga kärleksenergin i universum som alltid är tillgänglig. Chakra: Alla.

Zirkon:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: Väduren / Aries.

Zirkon symboliserar oskuld, renhet och fasthet. Den är här för att påminna oss om vår andliga resa och mänsklighetens utveckling på jorden. Zirkon är ljuset i hela sina spektra och återspeglar den gudomliga upplevelsen att vi både är Helheten och en del av Alltet samtidigt. Chakra: Hjässa och alla chakra

Zoisit:
Månad/Birth Stone: —
Stjärntecken/Starsign: —

Zoisit kan användas till att ”fördriva” latmasken och likgiltigheten. Den stimulerar kreativitet och utveckling av våra förmågor och talanger. Zoisit är för den som vill utveckla sitt intellekt och låta tankeprocessen understödja framsteg i alla områden av livet. Det är en framgångs-sten. Chakra: Hjärta och Bas.


Stöd FOP-Forskningen · bankgiro 5823-7140 · Swishnr 1236402630

Annonser