High Heel Yoga i Aftonbladet

Ett träningsprogram för att bli av med smärta från hallux valgus. Klicka in på Aftonbladet och läs mer.  Tänk att något som började med en lite skämtsam kommentar på Instagram drygt ett år senare utvecklades till ett träningsprogram, filmer på youtube och ett samarbete med Mrs Murphy School of High Heels. Det var faktiskt Malin (Mrs Murphy) peppade mig att göra ett träningsprogram när hon såg mina resultat på IG. Och dom där glittriga silversandaletterna på 12-13 cm blev droppen.

Att jag inte ens kunde böja tåleden och stå i den klackhöjden. Då startade det riktiga experimentet ”Undrar om det verkligen är möjligt att ta det här en nivå till?”. Helt ärligt så trodde jag inte riktigt på det själv. Men eftersom jag ändå stretchar tårna när jag yogar och efter varje löptur + att jag flätar fingrar och tår när jag ligger på soffan. Och jag hade ju redan blivit av med smärtan, så det var ju bara att fortsätta. Men lite tuffare. Ta några extra andetag, stretcha och vicka lite hårdare.

Den där häftiga känslan när jag några månader senare får för mig att testa skorna igen och jag kunde till och med gå i dem. Jag hade återigen lyckats laga och uppdaterat min egna kropp. Det funkade verkligen. Så jag messade Mrs Murphy och sedan var samarbetet igång.

Text: Helen Bjurberg.(som skriver så mycket att hon inte ens hinner med att uppdatera sin hemsida) Foto: Maria Östlin.

Nedan: Bilder från min löptur i glittersandaletterna på Mrs Murphys School of High Heels. ”När det omöjliga blir möjligt”.

Hejsvejs – Marie

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.