Home sweet home

Tänk att man lär nya sig saker om sig själv hela tiden. Om man är lite uppmärksam vill säga. Visst är det häftigt att uppleva nya platser. Men jag är en riktig hemmamänniska. Jag gillar ordnig, reda och rutiner. Att ha ett skönt flow i livet. Jag har ju dock en förmåga att ”Så” när jag har flow. Vilket ibland resulterar i ett kaos av skördande när allt skall vara klart eller göras samtidigt. 

Med en son som har en sällsyntdiagnos  krävs ju en hel del extra planerande och mycket som skall funka. Det var ju faktiskt en av anledningarna till att jag slutade som frisör för drygt åtta år sedan. För att slippa styra om kunder och ta ledigt från jobbet i tid och otid. Att boka in dötid på jobbet för att få tid till vila. Inte det mest inkomstdrivande sätter att arbeta men jag behövde det för att fungera.   För mig har alltid känslan av vara pigg, glad och orka varit viktigt. Och jag har mina knep.

Men en ganska intressant sak i livet. I möten med människor som känner en sedan långt tillbaka och av omtänksamhet har en uppfattning om vad jag ”måste göra”. Vad som utifrån (sociala medier) kan tyckas fattas i mitt liv.  

Det händer lite då och då. Sist var det att gå på restaurang och  ”Parmiddagar” som kom på tal. Så ”trevligt, sitta äta och prata i flera timmar.” Jag blir så ställd, känner att vad jag än säger kommer människor som älskar parmiddagar aldrig förstå. Min känsla av att tvingas att sitta still och prata bara för pratandets skull. Jag är social, men inte på det sättet. 

Jag älskar snabba möten. Energifyllda kramar. Kreativa tidseffektiva och konstruktiva dialoger som leder till resultat. Eller bara trams och flams. Men inte långa djupa dialoger, dom har jag redan så gott om i min egna hjärna. Jag gillar känslan av att leva och vara i rörelse och skapa förändring och bara ha roligt i största allmänhet. 

FOP har lärt mig att konstant hitta nya vägar. Och framförallt, att inte ha bråttom. Men istället se till att ha roligt på vägen. 
Jag brukar säga att jag lever flera olika liv. I olika dimentioner. Själv har jag koll på vad jag gör. Vad som driver mig framåt och vad jag vill. Och allt hänger ihop. Men pusslet är för stort för att beskriva. 

Det var vädigt mycket farande och allt från så lite nytt, plantera om, och samtidigt skörda i januari-februari. Vilket gör att jag behöver ganska mycket tid i tystnad och ensamhet för att få allt att falla in i rätt fack i hjärnan. 

Att sitta hemma på kaffetrappen, möta solen och våren. Att spinga mina 3km, att yoga & stå på händer. Det är vila och njutning för mig. Alla saker får i lugn och ro tid att falla på plats när jag är tyst och i rörelse. Så att jag är pigg, glad och närvarande och har skön energi när jag sedan möter människor. Jag läste ett passande citat på IG om att vara en ”social introvert”. Och jag är nog lite år det hållet. Se bild nedan.

Oj, ett långt inlägg som egentligen var tänkt att bara handla om ”skönt att vara hemma och våren är på gång”. Ha en fin söndag, här skiner solen så jag blundar och ler när jag passerar alla ”vår-fönster” i huset 😉 

Hejsvejs – Marie 


Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.