Recept ”@lilbellula rawballs” 

Nu har jag fått till mitt perfekta och enkla recept på hälsosamma ”chokladbollar”. Ett recept som passar mig, min smak och mina allergier. Jag tål ju varken nötter, eller kokosfett. Egentligen är jag lite känslig för aprikoser också, men den lilla mängd som är i receptet så känner jag inte av. Jag som medelålders är även ute efter E vitaminerna i aprikoserna. En chokladboll med hög fiberhalt, bra fetter och lite extra proteiner och andra nyttigheter från chia&pumpafrön. Jag gillar även hettan & smaken från kryddorna (torkad malen) men testa dig fram. Hälften av den mängd jag använder kan vara bra så de inte tar överhand eller använd lite mer kakao.

@lilbellula rawballs

 • 1 dl kakao
 • 1 1/2 avocado
 • 9st fikon
 • 12st dadlar
 • 12st aprikoser
 • 3msk chiafrön
 • 3msk pumpafrön
 • 1msk nyponfröskal
 • 2tsk ingefära
 • 2tsk chillipeppar
 • 1tsk gurkmeja

Skär allt i småbitar och sedan ner med allt i en mixer. Det blir kladdigt… in med smeten i kylen så den stelnar lite innan man kan rulla bollar. Ner i en gammal glasskartong och in i frysen. Dom behöver inte tinas utan har perfekt konsistens direkt från frysen. Eftersom det är avocado behöver dom stå i frysen för att hålla sig länge. Perfekt när man blir sugen på nåt.

Hejsvejs – Marie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.