Inspirerande start på 2017.

Händelserika veckor i januari. Det började med att Vampyren och jag lyckades fixa studentlägenhet åt honom i Umeå. Den är helt nyproducerad och han hämtar nycklarna idag. Jippie!!! 

Hugos assistent som jobbat dagtid i drygt 5år har börjat plugga lite så mina arbetstider som assistent har ändrats lite. Inte mycket, bara sådär lagom så livet rör på sig och att killen som jobbar som vikarie få lite mer timmar. Ertersom jag nu jobbar lite dagtid så blir löpturerna ibland framåt nio-tiotiden på kvällen. Ganska skönt att vara ute i mörkret på kvällstid faktiskt. Omväxling förnöjer. 

Det har varit Många möten med Hugo och vården den här månaden också. Men bara en massa bra saker. Nya pyttesmå hörapparater har han fått och vi har varit på övergångsmöte på habiliteringen, träffade ny läkare, sköterska, sjukgymnast & arbetsterapeut. Även hembesök av dessa har vi hunnit med. Det är en stor förändring att gå över till vuxenvärlden. Men det känns otroligt bra, vilket är enormt skönt! 

Sedan har jag haft fotograf Maria Östlin & skribenten Helen Bjurberg här (Helen som tillsammans med Dagny skrivit boken Livet enligt Dagny 104år ). Dels för en artikel om Hugo/FOP som kommer i Aftonblatets söndagsbilaga framöver. Det blir lite som en uppföljning på en artikel Helen skrev 2012. Men sedan lite annat oxå som jag inte kan berätta om än… Så roligt vi haft. Dom två är ett helt underbart team, jättekul att jobba med. 

Helen känner jag ju sedan tidigare men Maria hade jag inträffat tidigare. Vi hade inte möjlighet att ta alla bilder när dom var här i Eskilstuna, så jag fick ta en vända till Stockholm för mer plåtning i förra veckan. Jag är så imponerad av Marias känsla att fånga ögonblick. Många skratt och galna bilder. Så mycket energi rakt in i själen. Längtar verkligen efter att få dela dem och se dem i sitt samanhang.

Utöver det har jag numera 3st olika Instagramkonton. Dels mina vanliga @lilbellula & @lilbellulajewelry men har även lagt till @fopsverige.se . Allt för att förenkla och sprida information om FOP så människor hittar, ser tecken, kan få tidig diagnos och undvika felbehandlingar.

Jag fick en bok också, som jag inte hunnit börja läsa än. Kajsa Ingemansson. Hon får mig allltid att tänka på resan till Vegas 2010 med diskbråck. Jag stod upp hela flygresan och läste bok av Kajsa Ingemasson. Satt endast vid start och landning, då med känslan av knivar som skar rakt in i ryggen. Det var en minnesvärd men ganska plågsam resa. Tids nog skall jag ha revansch på den Vegasresan 😉 

Hejhopp nu dax att ta hand om tidrapporter, jag är ju assitent åt Hugo men även arbetsledare och den som kollar igenom att allt stämmer och skickar in tidrapporterna/räkningen till assistansbolaget. Och dom i sin tur skickar det till Försäkringskassan. För att löner skall kunna betals ut islutet  på februari. F-kassans nya rutiner betyder att posten måste göra ett exemplariskt arbete så allt hinner fram i tid. Tur man inte ligger däckad i migrän eller influensa idag för den här veckan är den 5e på en söndag =måste vara hos f-kassan redan på fredag. 

Hejsvejs – Marie 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.