Hallux Valgus & hitta rätt löparskor. 

Även om säljaren säger ”det här är samma modell men mer avancerad och bättre” så kan det vara en dekorationsdetalj som går rakt över hallux valgusknölen och det blir en helt annan sko som inte alls passar foten. 

Jag har ett neutralt löpsteg och hallux valgus. Fördelen med det är att man inte har så mycket att välja på (jag kan tycka det är jobbigt med för många val). Nackdelen är att man aldrig vet från år till år om det finns en sko som passar knölen när den gamla löparskon blir utsliten. 

En liten sketen dekorationsdetalj som placerats över knölen så är det kört och man får fortsätta springa i de gamla till en ny variant kommer. Alternativt googla och köpa på nätet. 
De här skorna, T5N6N från Asics hittade jag i våras på Team Sportia superbilligt för att vara löparskor, runt 650:-. Det är den absolut skönaste löpsko jag haft sedan jag började springa i aug-2012. Sitter som en smäck och jag riktigt känner stabiliteten i både fot och höfterna när jag springer. 

Jag testade en dyrare mer avacerad variant av ”samma” och några andra modeller som också skulle vara breda och ”bättre”.  Men det var diverse olika detaljer precis över knölen och ingen satt så bra som den här skon. Jag tänkte köpa 2par direkt men gjorde inte det. Med facit i handen hade det varit ekonomiskt. Dom var helt utslitna i novemeber och fanns inte längre kvar i affären. Men jag hittade dom på nätet (jag googlade minns ej var) dock för runt 700:-/st nu, men jag beställde ändå två par för säkerhets skull, så jag har till våren när jag slitit ut det här paret.

Faktum är att även Icebugs har en variant av löparsko som passar mina hallux valgusfötter utmärkt. Inga kontiga dekorationsdetaljer och riktigt bra dämpning. Utöver kanonfäste vid is och vinterunderlag. 

Hejsvejs – Marie

Ps. För stretch och träningstips om du har onda fötter så hittar du mig på Youtube ”High Heel Yoga”. Mer info här


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.