Vinterblå himmel kaffe & löpning.

Det är fint. Men jag är ju inget större fan av vintern sedan FOP kom in i vårt liv. Att ha en son som inte får slå sig gör att jag gillar halkfritt underlag bättre. 

Detsamma gäller för löpningen. Även om icebugs är kanonbra och man kan springa på ren is så är det lite för hårt underlag och lite för knöligt för min smak. Men jag tycker ändå att himlen är väldigt fin den här tiden på året.

Fast just nu är det barmark och plusgrader. En riktigt skön vinter, helt i min smak. En kaffe på trappen spelar dock ingen roll om det är -10 jag sitter gärna där ändå. Men idag +6 så skönt. Igår eftermiddag en latte med Pelle på Waynes i stan, det var mörkblå himmel och kala träd även där ”EKO kaffe”. 

Löpningen flyter på. Jag körde 23 dagar på raken. Sedan blev det två dagar i Sthokholm (20-21 dec) då bytte jag 3km löpning mot ca 7km stadsvandring/dag. Men den 22 började jag om på dag 1. Idag är det dag 8 och snart dax för dagens 3km 🏃🏼‍♀️ i skogen. Det är skönt när man har sin jogg/löprunda inom kategorin ”slappardag”. Det som ingår, att komma ut i skogen,  få frisk luft och röra på sig lite lagom. Jag gilllar tanken på att vara en ”löpare”. 

I 45,5 år var jag för lat för att springa. Men 2012 tack vare World of Shape började jag jogga/springa och det är så skönt att vara den jag vill vara. Att springa innebär att allt annat blir så mycket enklare. Det blir lättare att röra sig. Flåset blir bättre och benen blir så mycket snyggare och både hjärta och hjärna mår bra av det.   

Lyssnade på den här podden på en av mina löpturer angående löpning, hjärnan och de positiva effekterna. Det som händer i hjärnan vid fysisk aktivitet enligt forkningen. Och det är inte så mycket som behövs. Det viktiga är att ta sig ur soffan. 10min promenad runt kvaretet har grymma effekter på den som normalt inte rör på sig alls. 

Hejsvejs – Marie 


Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.