1 advent eller 1 december.

Varför stressa. Det är en konst att vila har jag förstått. 

”Vad är viktigast idag”. Ett uttryck som har varit mitt mantra sedan 1985. 

Just nu är vårt hus i behov av en riktig storstädning. Jag har fuskstädat sedan mitten på oktober. ”RUT” var sjuk när hon skulle komma sist. Vi har henne här 1gng i månaden, däremellan fuskstädar jag. Och nu har det alltså varit grymt dålig prio på städning i nästan två månader. På tisdag kommer RUT hoppas verkligen hon inte får sjuka barn eller blir sjuk själv. 

Angående första advent. Jag hade varken lust eller prioriterde att plocka fram stakar och stjärnor till förta advent. 

Jag behövde både vila, springa, träna och yoga för mitt välbefinnande. Och även ta hand om en del ideellt som behövde avslutas och underhållas för att jag skulle få energi till att plocka fram julstarten. Jag har forfarande inte kunnat ”close the case välgörenhetsfesten” det finns fortfarande lite saker relaterat till det kvar för mig att göra. 

Men igår! Då kom dagen när ”julstakar & stjärnor entrade vårt hus”. Pelle jobbade i Stockholm och det är så skönt att pyssla i fred. Mitt i alltihop så kom jag på att det var 1 december. Första dagen för adventskalendern. Min kaffeadventsdkalender (se @kaffeadvendtskalendern på IG). 

Ganska bra tajming att julpyssla en sån dag. Det gjore att jag helt plötsligt kände mig helt rätt i tajmingen och inte alls sen. Det var bara skönt att pyssla, på för mig ”rätt dag”. Energin, känslan och glädjen för att göra fint fanns i kroppen. Och det är väl så det skall kännas.  

Jag är igång med min 3km långsam löpning/dag och mina basic träningsövningar igen. Stresspåslaget i rygg/korsben/rumparegionen (Snacka om att The Univers drog i handbromsen = rumpan är ju liksom gasen/motorn som driver kroppen framåt) ett påslag som jag lyckades dra på mig i somras pga utomstående FOP relaterat ideellt arbete som hade sönder mig lite. 

En sak jag trodde skulle lösas snabbt blev en väldigt olustig resa som jag inte alls var beredd på. Jag klev av och sa ifrån ordentligt när den riktigt vassa signalen i ryggen kom… Det har tagit lite tid att läka. Kroppen är spännande. Gamla rädslor och känslan av att sitta fastlåst i elände och inte få vara i fred och röra sig framåt ger sig till känna, och slår på spännningar i kroppen. Men så lärorikt. Det gör ont att växa och det är bara jag själv som kan styra min väg framåt. 

Jag lärde mig så himla många bra saker av den händelsen i somras. Och nu är det skönt att vara igång igen. Jag har räknat med att även hela december kommer gå innan jag fysikt är helt tillbaka igen där jag var i våras. 

Livet är en resa av konstant lärdom och växande. Nyss fyllda 50 med 50år kvar att leva. Ser fram emot att utvecklas och lära mig mer (men inte nåt mer ont tack) och njuta av livet. 

Justja, min kaffeadventskalender. Ny sort varje dag fram till jul. Jättekul. Men jädrars vad trög farmors gamla kaffekvarn var. Förstår att dom höll gäddhänget i form förr  i tiden 😉 . Idag skall jag åka till min mamma och ärva hennes elektriska kaffekvarn istället. Fast det var lite roligt att för första gången få användning för den gamla kaffekvarnen som dekorerat en hylla i över 20år. 

Hejsvejs – Marie 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.