Höst på kaffetrappen & feng shui på kontoret

Jag är inne i en riktigt feng shui rensning i kombination med viloläge. Nivet det här att få ett ”litet gruskorn i skon” det kan skava lite vara lite småirriterande, det far runt där inne men skaver inte hela tiden. Och helt plötsligt är det två gruskorn och tillslut fastnar dom på en plast och en dag gör det ont som fan och man bara måste bara få bort det. Det går liksom inte att fortsätta famåt förrän det försvinner helt.

Lite så kan man säga att det sett ut sedan i april. Och jag har en erfarenhet av att vissa (ganska många) läkningsprocesser tar 6v. Så det är bara gilla läget. Och fokusera på det man kan göra.  Jag skall ju leva till jag är 100år så jag har ju 50år (drygt ;)) kvar. Så 6v ”vila/tvärnit/handbroms” gällande både viss träning och annat kan man ju leva med.

Nackdelen när man är stark både fysiskt och psykist är att man märker inte riktigt av gruskornen förrän dom skavt hål typ. Men det är samtidigt otroligt spännande när kroppen säger ifrån. Fast jag blir så förbannad på mig själv. Men när jag nu blev tvungen att vila både kropp och huvud så blev det ganska tydligt vad jag hade glömt att göra och varför.

Att jag ens kom på tanken att börja plugga på distans redan i våras? Varför så bråttom med det??? Men det var bra på ett sätt, för det var ett enormt uppvaknande att inse hur otroligt mycket jag gör ideellt som jag bara gör i förbifarten utan att märka det. Jag trodde ju helt ärligt jag hade massor med fritid som jag kunde plugga på. Men insåg att den enda ”dötiden” jag hade var den tid jag låg på soffan och slappa för att jag behöver slappa. Spännande men lite lätt chockerande uppvaknade, så nu jädrars har rensningen börjat.

Att rent fysiskt rensa ut papper ur pärmar. Kasta allt som inte skall finnas kvar. Gå igenom vad som skall finnas kvar för att få flow framåt. Jag har en enorm ordning på saker och är duktig på att rensa. Så för någon annan så skulle det se städat ut om dom titta in på mitt kontor. Men nu när jag börjat rensa så ser det ut som ett bombnedslag. Det är lite som jag går igenom livet från 2004 fram till idag. Jag ser var jag började min resa med FOP Sverige och ser vad jag skall lägga min energi. Att hitta tillbaka till ”trädstammen” och klippa bort alla grenar som inte skall vara kvar ”på min stam” och bort med alla luftskott som farit ut på vägen. Det är svårt att beskriva hur enormt renande och intressant det är att rensa och bara spara så allt blir rent och tydligt. Ibland behövs den här fysika rensningen för att kroppen skalll få ro.

Att kunna se en rygg på en pärm och veta exakt vad som finns där. Att packa ner vissa pärmar i kartonger (sånt som måste sparas men inte behöver finnas på mitt kontor). Det är en sån befrielse.

Studierna får vänta. Jag har ju ett år på mig att bli klar (även mer tid om det skulle behövas) och egentligen är det ju inget jag hade planerat att jobba med idag utan något att ha med mig i bagaget för framtiden. Det tokiga var att jag tycker det är så enormt intressant och jag vill verkligen lära mig. Men insikten att jag måste rensa bort för att det skall bli tid och plats i min hjärna. För att kunna nörda in så mycket som jag verkligen vill göra, så jag får kunskapen på den nivån jag vill ha.

Så just nu är det vila från både studier och löpning, jag har inte sprungit på 2v. (Stessen sätter sig i mina rumpmuskler helt sjukt men så är det, egentligen väldigt logiskt eftersom dom är gasen). Lite lätt abstinens men det är bara egot som ”pratar”. Stå på händer är det enda min kropp tycker jag skall koncentrera mig på just nu så det är bara att lyssna 😉

Och min kaffetrapp… Jag har haft en stor kruka med blommor nedanför trappen som haft löss mer eller mindre hela sommaren. ”Tecken på nåt” haha. I fredags orkade jag äntligen ta bort den och byta ut den stora krukan med alla risiga lusblommor mot 3st små gamla slitna men pålitliga krukor med lite fina höstigare blommor i. Jag kan inte låta bli att le åt mig själv när jag sitter här på kaffetrappen och skriver och helt plötsligt inser hur tydligt blommorna representerar min rensning och livet. Utan att jag ens tänkte på det när jag planterade och ställde ut dem i fredags. Ni som förstår ni förstår, för er andra kan det låta som flummigt. Men feng shui är spännade. Och kroppen är häftig när man lyssnar på den.

Hejsvejs – Marie

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.