Similar to nut but not a nut and allergen free.

Perfekt substitut för oss som inte tål nötter.  Chufa/”Tiger Nuts” är ingen nöt det är en liten rotknöl från Västafrika. Den påminner på nåt vis om stensöta (som vi åt i skogen när jag var barn). Man kan äta dom som dom är eller göra veganmjölk av dem. Man kan ha dem i smoothies och i bakning. 

Raw, glutenfria, organiska och allergen fria. Innehåller fibrer, magnesium, järn och kalium. Det är ett perfekt snacks. Dom är mättande, inte supergoda men ändå något väldigt tilltalande i smaken. Men jag blir nöjd när jag ätit 3-6st. Med tanke på att man inte äter så många är dom verkligen prisvärda. Jag hittade den här påsen i hälsokostaffären på City Huset i Eskilstuna. Men det är nog lätt att googla, Superfruit Scandinavia AB. 

Hejsvejs – Marie 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.