Handstandprogress

Det är så häftigt när man passerar vissa trösklar. En känsla inne i kroppen som ingen annan kan se eller förstå skillnaden från en bild eller video jag delade kanske två dagar tidigare. Det syns inte utanpå det bara känns inuti. Det där unset av extra balans exta styrka och kontroll som långsamt har växt sig stabilt inne i kroppen. 

In English in between the pic below. 

Jag har 3 månader kvar till min 50års dag. När jag skall kunna gå på händer utan stöd. Det är 3år sedan jag började stå på händer 1gång/dag. I syfte att bygga styrka i överkroppen utan att påfresta rygg och nacke. Allt handlar för mig om att bli stark raktigenom utan att skada mig på vägen. Jag vet att jag skulle kunna gå några steg redan idag. Men för mig handlar det om att ”gå och stå på händer med kontroll” inte att bevisa att jag kan gå på händer. Återigen den där känslan av styrka, kontroll och balans inne i kroppen. Målet är ju att bli stark och inte skada mig. 

Visst sjutton gör jag tokigheter ibland och visst sover även jag illa så jag vaknar med nackont. Kotorna håller sig inte alltid på plats. Men jag går regelbundet till både naprapat och massör för att hålla ordning på kroppen. När nacken, ryggen strular så är det sällan en konsekvens av träningen. Det är flygresor, livet med FOP och stress och strul som kan dyka upp pga FOP som påverkar min kropp. Nervsystemets minne, det tar sin tid att jobba bort gammalt FOP relaterat bagage ur systemet.

Men så enormt häftigt när känslan  att ”NU har jag steppat upp mej -Nu har jag passerat en tröskel”. Att min lägsta balans och styrkenivå har flyttats upp ett ganska stort steg. 

Men den här bilden ljuger ju, jag vill skriva ”Så där vill jag kunna göra” 😉 du kanske tittar på bilden och tänker ”jamen det kan du ju”. För det är ju faktiskt jag på bilden. En skärmdump från en nanosekund av en video. Samtidigt som videon visar att jomen jag har lite häng, det finns en stabilitet, rumpan är högre upp, axlarna ovanför knogarna utan att det känns som jag skall falla över och slå pannan i golvet. Och det är just den känslan som är så häftig. Att äga kontrollen i rörelsen. Men det vore så coolt att i den positionen ha den känslan & kontrollen i flera sekunder. Men bara fortsätta med basicövningar så kommer nog även det tids nog.

Hejsvejs – Marie 

​It is such an amazing feeling when crossing lines in strenght, balance and control. When the lowest level steps up one level. The pic below is just a nanosecond from the above video. And my feeling when looking at that pic is ”I want to be able to do that” 😉 you might look at that picture and think ”But you are doing it”. Yes, for a nanosecond but I want to have all that strength, control and balance to ”be there – to hang”. But no hurry, just work on the basics and one day it will happen. Today I really felt that I have crossed one line, my lowest level is so much stronger and more controlled then ever. It is 3 months left until my 50y birthday and I feel more comfortable that I will reach my goal to be able to walk on my hands without support. Happy!


With love from Sweden 🇸🇪 ~ @lilbellula 

Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.