Yoga i soffan – High Heel Yoga

Det är inte så komplicerat. Det handlar mest om att skapa medvetenhet om man har tår och fötter (inte bara till att gå på). Utan att dom också behöver sin dos av träning och extra omvårdnad. Vilket borde vara självklart. I synnerhet du som har hallux valgus, dom behöver inte göra ont. 

Att spreta med tårna är svårare än man tror. För vissa är det enklare andra kan behöva slita rätt mycket för att lära sig röra på tårna i sidled. Men mitt bästa vardagstips som även den lataste soffliggaren kan göra:

Ta med fotkrämen till soffan på kvällen. Smörj in fötterna och fläta in fingrarna mellan tårna. Håll fast med tår/fingrar sammanflätade och vicka tårna fram och tillbaks och snurra lite i fotlederna. Tryck sedan runt lite med tummen i fotsulan. 

En perfekt ursäkt för att ligga kvar i soffan. Glömmer du strumporna så kan du ligga där med gott samvete till fotkrämen har torkat. Passa på att testa spreta med tårna så mycket du kan när du ändå inte har några strumpor på dig. 

Sträck ut benen och snurra på fotlederna och vicka på fötterna ”flexa tårna mot dig så du sträcker ut hälsenan och hälen pekar mot TVn, sedan pekar du snyggt med tårna bort mot TVn”. Får du kramp/sendrag så fläta ihop tår och fingrar och rotera & vicka runt fötterna lite. Vardagsträning för för tår och fötter. Mer info och tips via länkarna.

Hejsvejs – Marie 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.