”Semester” i Umeå bokad.

Har jag berättat att vi har två söner? 🙂 Vi har en 22årig vampyr i källaren som gillar att studera och nu skall denna 22åring flytta till Umeå och läsa civilekonomi. 

Igår bokade vi flyg och två nätter på hotell 23-25 augusti. Det blir bara jag och vampyren som åker upp. Han ska på information på Universitet sedan hoppas vi att han har fått napp på något boende till dess så vi kan fixa med det också.

Övrigt skall vi kolla runt lite och se hur det ser ut i Umeå. Jag har ju varit där 2ggr tidigare i FOP ärenden. Första gången som föreläsare och andra gången på invigning av en tavelutställning där del av försäljningen gick till FOP forskningen. Men båda gångerna har varit mitt i vintern, nu skall jag äntligen få se Umeå på sensommaren.

Så jag får semester med en vuxen son i några dagar. Det är första gången han och jag åker iväg själva sedan Hugo fick FOP. Det kan ju låta helt galet. Men det är inte så galet som det låter. Vi  är ju mycket runt varandra här hemma. Man måste faktiskt inte åka  bort för att umgås och ha det bra. Även om samhället, sociala medier och media idag får många att tro att ”man måste åka på semester” och göra en faslig massa saker med sina barn annars är det synd om dom. Lite märkligt tycker jag. 

Men det skall bli kul att åka iväg och vi har blivit lovade lite guidning av E som pluggat där uppe i 2år. Det är Vampyrens dagiskompis som skall bli läkare. Dom började samtidigt på dagis bara drygt ett år gamla. Men har gått på olika skolor i både låg och högstadiet. 

Jag tycker det är en häftig känsla att han skall ”flyga iväg” och bli fri från oss och vårt ”sällsynta liv”. Jag läser ofta om föräldrar som tycker det är så jobbigt när deras barn flyttar. Klart jag kommer sakna honom på många sätt. Herreguud han är ju desutom min assistent-backup. Men mest är jag så glad att han kommer iväg och får börja bygga sitt liv. 

Hejsvejs – Marie 

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. annaandren skriver:

  Umeå, så nära mig! Hektiska tider gör att du nog får besöka mitt hem i Sthlm istället 🙂

  Gilla

  1. Marie H Fahlberg skriver:

   🙂 ser fram emot det. mvh från ett hotellrum i Umeå

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.