A rare butterfly on the run

I can’t remember any year as an adult seeing so many butterflies as it is this year. Today I meet a rare one in the forest or… rare as ”they are very rare to see, especially the female”. But this beauty she flew around me, and sat down so I got the chance to capture her on a few pictures. There is something special with butterflies it’s not only that they are beautiful. 

Det är så otroligt mycket fjärilar i vårt kvarter i år. Jag kan inte minnas att jag sett så mycket fjärilar sedan jag var barn. Nässelfjärilar i massor och i skogen är det lite blandat. Idag mötte jag en aspfjärilhona som tydligen inte är så vanligt att man ser. Jag googlade såklart när jag kom hem, jag gillar att ha koll på ”vem jag möter i skogen” 😉 det är nåt speciellt med fjärilar. 

Hejsvejs – Marie 


Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.