Walking upside down 

Yesterday I got the feeling of being a child learning to walk for the first time. 

Really cool feeling. It has exactly the same wobbly look 🙂 klick on the link to my IG and see the video. And a message to all adults: ”Newer grew up – Never stop play” as the quote says ”It is a trap”. Continue to use the full potential of your body and the body will thank you in many ways.

Till alla vuxna där ute: ”väx inte upp, sluta inte leka”. Det är nåt så grymt roligt att fortsätta lära sig nya saker. När vi blir äldre kan vi välja. Gör vi ingenting så tappar vi muskler det är naturligt. Men bara för vi tappar muskler innebär det inte att kroppen inte kan bygga muskler. Det går utmärkt att bygga muskler på en medelålders kropp med väldigt enkla medel. Det viktigaste tror jag dock är att ha roligt och njuta av det när man gör det. Min plan är ju att bli 100år men jag vill inte vara en trött gammal tant som har ont och svårt att röra mig. Jag vill känna mig fri och levande.
Vet ni vad skillnaden i känsla mellan stel och vig är? Det är exakt samma känsla som skillanden mellan tighta jeans utan stretch och joggingbyxor. Skillnaden mellan svag/otränad och stark/tränad? Det är samma känsla som skillanden mellan att vara trött och pigg. Och vi har ett val. Även min Hugo har ett val i sitt liv med FOP. Han är en stor inspiration, han klagar aldrig på att han måste träna varje dag för att hålla sig så stark och stabil som möjligt. Att hålla sina lungor i så bra form som möjligt för att inte dö i lunginflammation. 

När jag fick diskbråck 2010 trodde jag att jag skulle få gå som en robot resten av livet. Det tog 3år innan jag kunde börja yoga försiktigt, en lång tid utan några som helst vridningar. Jag har läkt utan operation, ett diskbråck kan självläka men det tar tid, man måste även fundera på orsaken varför det kom och sedan förändra sitt beteende så man inte hamnar där igen. 

Handståendet har varit en del i att bygga uppp min överkropp utan att fresta på ryggen och nacken. Att kunna slappna av i huvudet och nacken men ändå ha armarna ”ovanför huvudet”z Jag har stått på händer mot vägg minst en gång/dag i snart 3år. En vardagsträning som går så fort och ger sån kick till kroppen. Och den här veckan har jag äntligen börjat träna på att gå på händer. 

Att jag skall kunna gå själv den 21 November när jag fyller 50år är ju mitt mål. Nånstans på den här handståenderesan insåg jag att ”det är ingen omöjlighet”. När jag var barn ville jag kunna gå på händer och stå på händer utan vägg, men jag lärde mig aldrig det. TÅLAMOD! Som sagt… jag skall ju bli 100år så jag har inte så bråttom och jag tänker inte riskera att skada mig. I grund och botten är det ju för att hålla mig hel och stark. 

Tålamod är lite röda tråden i det här huset. Igår den 28maj planterade jag om mina pelargoner 🙂 men dom har klarat sig bra dom är gröna hela vintern och blommar lite lätt året runt. Och hela trädgården är inbäddad i gröna löv och syrenerna blommar. Så fint nu. Skönt att sommaren är på gång. 

Hejsvejs – Marie 


Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.