Trender & inspiration

Förra veckan var jag i Sthlm och lyssnade på Göran Adlén och hans Trendrapport 2016. Vad händer och vad är på gång ut i världen. Men alltså inte tråkiga nyheter utan trendspaning, inspiration, teknikutveckling, galna prylar mixas med spännande forskning och lite mode på det. Vartåt pekar trenderna inom olika områden hur ser det ut idag och vart kan vi tänkas vara påväg. Saker som är intressant att ha koll på som företag när man skall tänka marknadsföring. Samtidigt som det är otroligt underhållande och mycket skratt. Han får en alltid att tänka till och bli på bra humör. 

När jag jobbade som frisör och var på Redken event så var Göran inbokad ett flertal tilfällen som första föreläsare på morgonen dag 2… Nivet den där dagen man stått på dansgolvet halva natten och inte sovit så mycket. Så smart av två anledningar. 1. Ingen av oss ville missa en föreläsning med Göran. 2. Man vaknar till liv, får energi och om man var trött innan så glöms det bort totalt när han står på scen. Det är ett grymt tempo och som sagt väldigt roligt och inspirerande samtidigt som det är givande information. Den här trendrapporten finns nu även i bokform. Ett stort Magazin som ligger på vardagsrumsbordet här hemma. 

Ett citat som jag känner igen mig i är ”I valet mellan chakra och champagne så väljer man numera båda”. Även om jag inte dricker alkohol idag så är det just det här med mixen. För mig mellan FOP & Yoga, helhetsträning till vackra healingstensmycken, höga klackar, modellande, trams, handstående och polefitness. Det ena utesluter inte det andra. Man kan göra både djupa och väldigt till synes ytliga saker utan att för den delen vara oproffisionell. Att hitta sätt som skapar balans i arbetslivet och vardagslivet. 

Många gånger tror jag männsiskor begränsar sig och stoppas av sin rädsla för Jante ”Vad skall andra tänka” och ”så kan man väl inte göra”. Men… Jo, sålänge man gör det man mår bra av utan att skada någon annan så kan man göra väldigt mycket roligt som andra människor inte alls förstår vad man får ut av. 

Att sätta sig ner och tänka till ”Vad vill jag? Hur mår min själ där inne i kroppen? Dansar den eller deppar den?”. Så länge man har koll på sin röda tråd, sina värderingar, mål och visioner så blir det dessutom lite enklare att göra sånt man mår bra av. 

Vill du ha en skön dos av Göran Adlén men inte har möjlighet att se honom på scen så köp Magazinet. Du hittar honom som @trendspanaren på sociala medier. Läs mer om Magazinet och föreläsningen i nyhetsbrevet här.

Hejsvejs – Marie 


Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.