Tankar om tid

Konsten att bestämma över sin tid. 

Det är lätt att skylla på att andra och utomstående faktorer när det gäller tid. Men vi har otroligt mycket ansvar och kan styra väldigt över vår egen tid. Personligen måste jag berömma mig själv. Jag är jag ganska duktig på det. Jag har väl snarare problemet att jag väljer att skapa mig mycket att göra för jag gillar att göra saker. Ibland kan det då köra ihop sig och jag önskar mig mer än 24tim/dygn. Men det är ju mina egna val. Det är mitt ansvar att säga nej eller säga ifrån när jag behöver. Här är några saker jag gör för att hinna det jag vill och vara effektiv och närvarande. 

 • Sätter mobilen på flightmood när jag yoga/tränar och ibland även på löpturen.
 • Ställer mobilen på 30min när jag yogar/tränar hemma för att slippa tänka på tiden. Hjärnan stängs av till 100%
 • Sätter lapp STÖR EJ! på dörren och svarar inte ens om någon skulle få för sig att ignorera den lappen. 
 • Stänger av wifi på mobilen när jag behöver fokusera på datorjobb eller studier. 

Jag brukar tänka ”som vi levde innan mobiltidens tid”. Man var inte nåbar 24/7 och det gick väldigt bra. Det livet var ganska skönt och jag gillar att leva det livet ibland även om jag älskar dagens teknik och möjligheter. Men små stunder varje dag där jag verkligen bestämmer ”nu är det bara jag – ingenting kan störa mig”. 100% närvaro betyder också ett grymt flow så energigivande och tidseffektivt.

Hejsvejs – Marie Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.