Me & the vampire

Children do as you do so make sure you do things you want your children to be inspired by. 

Idag har jag spenderat ovanligt mycket tid med vampyren. Han den där 22åringen som bor i källaren. Han som jag sällan berättar om. Till skillnad mot hans lillebror som är 100% uthängd och hela sitt liv varit offentlig pga sin FOP. 

Olika äro livets lotter. Vampyren har en stor integritet (den genen kom inte från mig :)) men jag har en enorm respekt för den. Fast det finns en hel del andra saker vi är lika på. Han är trygg, självständig, bekväm, hjäpsam men också bra på att säga ifrån. Självdistans och humor.

Och vattenglaset… Jag har ju min kanna med vatten som jag fyller varje morgon och den och glaset står lägligt på köksbordet. Vampyren har investerat i 2st enliters ölseljdlar ”tidseffektivt & praktiskt” ett glas vatten räcker en hel dag. Jag har aldrig sagt åt honom att dricka vatten, det är något han bara gör. Detsamma med Hugo, han börjar också dagen med vatten och har alltid ett glas vatten till hands i sitt rum. 

Men, nog om vatten. Idag har vi varit och köpt 7st thujor och planteringsjord. Varit på soptippen och lite sånt. Så skönt att ha vuxna barn och en som hjälper till när man behöver. Sånt här åka och handla och till tippen brukar inte  vara ”mitt jobb” men Pelle har opererat axeln så han är inte så användbar just nu. Dessutom är den här thujagrejen ”min grej”. Jag har nämligen dödat en gammal jasminbuske (med flit). Visst dom är fina jasminbuskar och luktar gott men skräpar så in i h-e om dom är gamla och står på fel ställe. Men vi har en jasminbuske kvar som står på ett annat bra ställe. Så nu har jag bestämt att det skall planteras några thujor = mitt val mitt jobb.

Egentligen har vampyren lovat att gräva fast jag kunde inte låta bli att börja. Han hade ingen lust att börja gräva idag. För mig är det ju en rätt skön känsla att ha en rygg som klarar av att gräva. Så nu har jag grävt mallen och han kan fortsätta i morgon när jag är borta. Sen blir det troligtvis plantering på lördag. Det kommer bli så fint!!! Och jag tror grannarna nedanför också kommer uppskatta att få nytt insynsskydd, som dessutom är grönt året runt. 

BALANS I LIVET! Kan man utröna av bilderna nedan. Gräva = framåtböjning, tydligen så förberedde jag mig för det redan i morse – Det var många bakåtböjningar i mina yoga och handståendeflow idag. 

En hel del vatten och nyttig frukost, lunch, mellis för att sedan avsluta med en  trashig kebabtallrik. En gång i veckan äter vi alltid hämtmat, vanligtvis fredagar. Med det passade otroligt bra idag, med tanke grävfeelingen jag fick när jag egentligen skulle laga mat. 

Hejsvejs – Marie 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.