Inspiration att träna hemma

on

För mig handlar det om att ha roligt. Att testa gränser och utvecklas. Att konstant lära mig nya saker. Instagram är en guldgruva fylld med inspiration. Det gäller bara att följa konton man blir inspirerad av. 

Innan jag fick Hugo så hade jag många ideér om att jag bara kunde träna på gym, aldrig hemma och endast vissa tider på dygnet (efter jobbet, aldrig på morgnarna). Tänk vad hans FOP har lärt mig hur fel jag hade. Vill man och behöver nånting tillräckligt mycket så anpassar man sig. Att ha ett handikappat barn krävs att man är stark både fysiskt och psykiskt och man har inte tid att vara missnöjd med sig själv för då blir livet fruktansvärt jobbigt. Man får liksom välja och lära sig hitta nya vägar. Att anpassa sig. Med FOP vet man aldrig vad man vaknar till. Det kan jag inte påverka. Men jag kan påverka hur jag behandlar mig själv och min kropp för att orka ta hand om de situationer som uppstår. Att vara fysiskt och psykiskt redo. Att ligga lite före.

Det viktigaste i livet är att ha roligt. Jag är ingen tävlingsmänniska så till vida att tävla mot andra jag tävlar bara mot mig själv och Hugos FOP. Jag har en idé om att jag kan ”vinna över FOP” genom att utnyttja FOP till att göra roliga och bra saker . Jag tänker att Hugo skall verkigen känna att hans FOP gör väldig många bra saker för vårt liv. Vi kan ju liksom inte trolla bort FOP men vi kan hantera den på olika sätt. 

Jag jämför mig aldrig med andra, det har jag aldrig gjort. Jag är ingen lagmänniska det är för mycket känsla av vara tvungen att prestera för andra. Däremot så inspireras jag enormt mycket att driftiga, positiva och starka människor. 

Och jag gillar tävla mot tiden, att hinna mycket på kort tid (jag tycker det är barnsligt roligt och får en sån enorm kick). Jag gillar att använda mig själv som försökskanin. ”Måste rumpan  verkligen ramla ner 1dm när man blir i min ålder? Eller kan jag påverka det?  I min hjärna borde det ju funka med att fylla ut den med muskler”…. Skinnet då? Det blir skrynkligare med åldern? Hm.. Men om jag fyller ut det med muskler så måste det väl ändå släta ut sig”. 

Men att det fanns så enormt många roliga sätt att träna på för att bygga styrka hade jag inte ens i tanken innan IG kom in i mitt liv. Handstående är en sak, men alla utmaningar som i mångt och mycket går lite hand i hand med yogan och handståendet. En underbar lekstuga för en sån som mig. 

Jag hittade en ny utmaning idag, jag ligger iof 4dagar efter. Men vi får se. Kolla den Här killen Aris han och en tjej och en kille till kör en 12dagars utmaning för att stärka coremusklerna, taggen är #HCC9 (Hard Core Challenge 9). 

Hejsvejs – Marie 


Lite bilder från gårdagen och ett citat från IG jag blev inspirerad av här på kaffetrappen. Nu dax att äta frukost 🙂 


Stöd FOP forskningen

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.