Rawballs & Milkshake, recipe nr 2. 2016

My journey in making tasty healthy snacks to my sons continues. Recipe below in both Swe and Eng.

Nytt recept nedan. Det här är kul. När man lyckas få till små ”nyttobomber” som är grymt goda. Jag tål ju inte nötter men smakar av innan nötterna åker i. Det är ena riktiga kaloribomber. Men fullproppade med fibrer, protein, bra fetter, järn, magnesium, kalcium, fosfor, zink, vitamin E. ”En om dagen som en liten nyttobomb”.

Idag blev det en stor sats så jag har lagt in frysen. Ställt in två skålar med namn på  i kylen så dom kan ta en om dagen. Jag gillar tanken att får in det som en vardagsrutin. En lagom dos med nyttigheter. I dag åkte även chili, ingefära och gurkmeja in i smeten. Jag hade troligen kunnat tagit 1tsk av varje utan att det gett smak, men jag ville inte riskera att förstöra dom. Tanken är ju att det skall smaka 100% gott utan konstiga bismaker.

Milkshake med proteinpulver är nåt jag gjort åt Hugo i flera år. Han hamnade i en ”matsvacka” när han var 12år och satte ett fiskben i halsen. Innan dess åt han i stort sett allt och mycket. Nu äntligen börjar han bli mer öppen för att testa saker. Han är ju såpass klok att han inser att han behöver få i sig lite mer varierad kost av olika anledningar. Dels får han 1 actimel yoghurt/dag för att hålla magen i bra balans (han tycker inte det är gott men biter ihop). Milkshaken ned extra protein är riktigt bra komplement som är lätt att äta och gott. Nu med både gurkmeja och ingefära i utan att det ger någon smak (jag testade i flera dagar i smyg och han märkte ingenting). Se recept nedan. Det går ju lika bra att blanda i bär om man tycker om det. Dey gör inte min son vi kör kakao istället 😉

MIKSHAKE:

 • 2,5dl mjölk / milk
 • 1 skopa proteinpulver / protein powder
 • 1 rågad tsk kakao / cacao
 • 1/2 krm ingefära / ginger
 • 1/2 krm gurkmeja / turmerik
 • 3 skopor vaniljglass / vanilla icecream

VITAMINERALFETTCHOCOLATEBALLS:

 • 200g (18st) Dadlar / Dates
 • 200g (11st) Fikon / Fig
 • 250g (16st) Aprikoser / Apricot
 • 3msk kokosfett / 3tbs coconut fat
 • 4msk kakao / 4tbs cacao
 • 3krm vaniljpulver / 3ml vanilla powder
 • 1/2krm chili
 • 1 1/2krm ingefära / Ginger
 • 1 1/2krm gurkmeja / turmerik
 • 50g paranötter / Brazil nuts
 • 55g cashewnötter / Cashew nuts
 • 50g valnötter / walnuts
 • 15g (2msk) pinjenötter / pine nut.
 • 6msk hasselnötskräm / 6tbs hazelnut cream

Hejsvejs – Marie

Stöd FOP Forskningen.

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.