New runningshoes

Thank you asics! Finally back to the right width so a neutral shoe fits my halllux valgus again. Been running with shoes for pronation only because it has been the only one who fit my hallux valgus. 

Vilken skillnad. Hela min högersida på kroppen är lycklig. Det här med hallux valgus knölar är inte helt enkelt när man kommer till löparskor. Ofta så hamnar sömmen nedanför början på snörningen exakt över den bredaste delen och den delen på skon töjer sig inte. 

När jag började springa 2012 hade jag ett par superskön asics, året efter köpte jag samma modell. 2014 var det dax för nya igen men…”Min modell” var pyttelite omgjord en liten fjuttig detalj som förstörde hela skon för mig. Den hade blivit lite smalare. Jag provade massor med skor och slutade med ett par för pronation och inte neutral löpning. Lite ”Pest eller kolera” men jag måste ha skor som inte spänner över hallux valgus leden. 

Det har ju funkat även om jag känt att skorna inte varit helt perfekta. Min högersida höft/knä/vrist har haft en tendens till instabilitet. Inget jag känner av eller direkt tänkt på när jag springer. Men jag känner det när jag yogar och inte förrän nu har jag lyckats klura ut varför… Det är löparskorna som varit boven.

Vilken känsla det är att ha skor som sitter perfekt på foten. Dessutom var dom billiga 499:- (ist för 799:-). Jag var ju lite skeptiskt pga priset. Men jag fick hjälp och testade flera olika par men dom här var oustanding supersköna för mina fötter. Hur ofta händer det att dom billigast är dom som passar bäst? NÖJD!

Hoppas verkligen den här modellen kommer finnas kvar. Det är så små detaljer som gör skillnaden. Det kan diffa på två milimeter så hamnar sömmen på helt fel eller rätt ställe.

Hejsvejs – Marie 

   
   

VÅR!!! 🙂 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.