Easter…

The holiday that always tend to just pass through in my life. Sometimes I by flowers to mark it but this year not even that. Please google translate the Swe text and you will se why.

Jag är urdålig på att ”fira påsk”. Den är ju liksom bara en helg med 2 extra dagar sen är det vardag igen. Visst borde jag väl kunna engagera mig lite. Men nånting i mig tycker det tar mer kraft än det är värt att lägga tid på. Lite märkligt ändå för så jobbigt är det ju inte att köpa blommor. Men det där med ägg och tuppar och kycklingar och påskris med fjädrar… 

Hm… Nu när jag skriver tror jag jag kom på var haken är. När jag var barn gillade jag påsken, påskägg och i synnerhet björkriset som fick gröna blad. ”Ett träd inomhus”så fiiiint. Men… Just den delen försvann när vi förstod att jag hade pollenallergi och torrt björkris är ju inte direkt nån feeling i (tycker tydligen inte jag). Det var en så härlig känsla att tjuvstarta våren inne innan det började knoppa ute. Man fick två ”vårstarter” först en inne sen den riktiga våren ute. Hm… ”Jesu dör och återuppstår” ganska värdelöst om han liksom bara hängde kvar där på korset och torka. Det kanske finns en riktigt djup logik i mitt ointresse att pynta till påsk 😉 

Men vi har en tradition i alla fall. Mina  föräldrar bjuder på påskmiddag och fixar påskägg och den middagen känns ändå viktig och mysig som tradition.

Hejsvejs – Marie 

  

Men lite påskfärgad yoga kan jag bjuda på iaf. 🐣🌷

2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.