Running, High Heels & Hallux Valgus

Don’t let hallux valgus stop you from running or wearing high heels. 

-Pain free without surgery? Yes it works! I am a living proof of that.

HIGH HEEL YOGA is stretch and strength training for toes and feets. We walk/stand on our feets every day… Must be one of the most important parts to keep in good health. But rarely you here someone recomend it exept @fabulous_mrs_murphy of course. She runs the school of High Heels. And I developed the High Heel Yoga Program that also works perfect for runners. 

Som alla delar på kroppen blir även tår, fötter & vrister starkare med träning och smidigare med stretching. En operation är ingen garanti för ett lyckat resultat för de som har hallux valgus. Men att bygga in mer muskler i fötterna skapar både styrka och extra stötdämpning. Balansträning stärker upp vristerna. Och… En stortåled som är stel och öm på grund av en hallux valgus blir så mycket bättre, rörligare och i mitt eget fall helt smärtfri av mina stretch och styrkeövningar. 

Att mjuka upp hallux valgus/stortåleden.. Det började som ett experiment när ett par 13cm silverglittriga klackar hamnade i min garderob. Jag trodde aldrig jag skulle kunna gå i dom, dom var för höga och ”sladdriga”/instabila. Men, det var värre än så… Min hallux valgus/stortåled gick inte att böja så mycket, jag kunde inte ens stå med foten i den vinkeln. 

Skorna låg i garderoben och glittrade och jag på yogamattan med lite extra fokus på tårna. 5 månader senare fick jag för mig att testa dom igen, hade egentligen ingen riktig tro på att det skulle gå. Fatta kicken när jag inte bara kan sätta foten i den vinkeln utan dessutom kan gå i dom. 

Så många människor som har smärta i onödan. Jag minns ju själv hur jag själv i 30-40årsåldern sen hade strålande smärta på nätterna om jag haft 5cm klackar en dag eller kväll. Idag kan jag gå en hel dag i 7-9cm klackar och endast bli lite mör (som efter vilket tränigspass som helst) men det släpper efter lite vickande på tårna och massagegnugg när jag tar av mig mina high heels och släpper ut fötterna i frihet. Jag har aldrig ont längre. Kroppen är faschinerande när man tar hand om den. Så nu finns HIGH HEEL YOGA spellistan på YouTubekanalen för dig som vill veta mer. 

Hejsvejs – Marie 

   
   
Det finns många hälsofördelar av att gå rätt i 7cm klackar. Endorfinerna kickar in när du vickar på rumpan (som man behöver göra för att få en mjuk rörelse genom hela kroppen) och det är även vetenskapligt bevisat den bästa träningen för bäckenbottenmuskulaturen. Man sträcker på sig, bystar upp sig drar bak axlarna, får bättre hållning och coremusklerna jobbar. På Mrs Murpys school of high heels får man både veta mer om skohistoria & lära sig allt från att gå i trappor och springa i höga klackar. Bilden ovan springer jag i mina 13cm silverklackar 6 månader efter dom flyttade in i min garderob.

img_9153
Perfekt sätt att ”gå in oanvända skor” är att varva med höga klackar när jag står och jobbar vid datorn. Jag blir dessutom lite extra effektiv och fokuserad. Det går inte att ”hänga” vid datorn när jag har klackar på mig. ”Utsidan påverkar insidan” även ensam på ett litet hemmakontor. 👌🏼👠 (funkar lika bra för dig som sitter och jobbar, man behöver inte ”gå in” skor. Dom behöver bara formas efter dina fötter)

Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.