With and without nuts recept nr 1. 2016

Raw, healthy or just a simple layzy way of fooling the son to get the right stuff in to the body. Chocolate balls to eat at least 1/day. Like vitamins.

Jag älskar choklad och har världes sämsta karaktär om jag har godis hemma. Och även om man gör nyttigt rawfood godis så blir det ju onyttigt om man tokäter. Så jag kom på den briljanta idén att jag gör rawbollar med nötter. Då kan ju inte jag äta men mina söner som behöver få i sig lite extra spårämnen, fetter, vitaminer och nyttigheter (läs: Dom är skitdåliga på att äta grönsaker och frukt). Dom kan äta.

Ni skall ju inte tro jag går på recept. Jag kollar rcept men sen går jag på feeling. För att kunna smaka av körde jag först fikon, dadlar, aprikoser, kakao, kokosfett & vaniljpulver i matberedaren och smakade av (gröpte ur 2msk extra och sparade till senare ;)). Löjligt gott, sen körde jag nötterna i mini mixern innan jag blanda ihop allt i matberedaren tillsammans med hasselsnötskräm för att få rätt smak.

Även om jag inte kan smaka av så vet jag hur det smakar. Jag har inte harit nötallergiker hela livet. Det har smygit på och blivit värre med åren. Det i kombo med jordgubbar vissa äpplen o andra frukter, skaldjur och spiskummin gör livet som nyttig lite begränsad. Men det funkar, man får liksom bara ignorera det man inte kan äta och ha bra fantasi. Men svårt på raw food och hälsomatstställen där man oftast använder mandelmjöl i bakning och nötter i det mesta. Spiskummin är ju oxå en asjobbig krydda att vara allergisk mot. Finns i nästan alla kryddblandningar och chilipulverkrydda… Man lär sig läsa på burkar och alltid ta allergitablett när man går på resturang.

RECEPT HEALTHY VITAMINERALFETTCHOKLATEBALLS:

 • 8st Dadlar
 • 6st Fikon
 • 6st Aprikoser
 • 2msk kokosfett
 • 2,5msk kakao
 • 1krm vaniljpulver
 • 8st paranötter
 • 14st cashewnötter
 • 12st valnötter
 • 1msk pinjenötter
 • 3msk hasselnötskräm

Hejsvejs – Marie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.