High Heels + Yoga = happy feet

Picuters from yesteradys High Heel Event.

För 6månader sedan hamnade dessa 13cm silver heels i min garderob av en händelse. Jag trodde inte jag skulle kunna gå i dom. Men… Att jag inte ens skulle kunna vinkla stortå och vrist hade jag inte en tanke på. Jag kunde inte ens stå i dom. Lite störande insikt. Under hösten har jag delvis omedvetet jobbat lite mer med mina fötter och tår. För en månad sedan fick jag för mig att testa skorna igen. Helt plötsligt kunde jag stå i dom. I går både sprang jag i dem och gick ner för trappen. Otroligt häftig känsla.

Jag som för 10-15år sedan hade ganska mycket värk i mina hallux valgus. På den tiden jag bara gick i fotriktiga skor. Idag använder jag mina fötter på ett helt annat sätt. Självklart känner jag mig mör i fötterna efter mina ego-dagar promenerandes en heldag i 7cm klackar i Sthlm. Men jag har inte ont längre. Tidigare kunde jag ha strålande smärta ut i stortåleden på nätterna om jag gick en sväng på stan i 3cm klackar på lunchen. 

För 1 1/2 år sedan föddes idén om om ett High Heel Yoga program. Mrs Murphy Malin och jag har haft kontakt via sociala medier den här tiden. Nu är det dax att sätta planen i verket. Efter en otroligt lärorik eftermiddag på Mrs Murphys School of High Heels har jag lite mer ”kött på benen”. 

Kan tyckas fåningt ”varför skall man gå i höga klackar?”. Ja… En av fördelarna är att man automatiskt jobbar med sin core, man sträcker på sig och får en bra hållning. Förutsatt att man lär sig att gå på rätt sätt. Man får starkare fötter, lår och rumpa. Enkel och hälsosam vardagsträning. Att sedan kompettera med ett yoga strech & träningsprogram så alla delar hålls starka, mjuka, smidiga och i rätt balans.

Hejsvejs – Marie 

   

     
    

Kanske inte de mest praktiska att springa i. Hallux valgusen ramlar ut och remmarna hamnar lite på sniskan. Men DET FUNKAR! 

 

Stöd FOP Forskningen. 

Bankgiro 5823-7140.

Swish nummer 123 640 26 30.

FOP Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.