Min nyckel till ett hälsosammare val av mellanmål

My key to choose the healthier alternative is to make it the easiest and fastest alternative.

Jag tycker inte om att behöva spendera tid på att tänka på mat. Men vill och behöver ha rätt bränsle för att fungera. Något nyttigare än vad min kropp egentligen tror att den vill ha (läs choklad/godis/kaffebröd/mackor/glass). Jag kan ju inte leva på bara socker om jag vill ha muskler på kroppen. Det funkar inte bra som byggmaterial. Inte mår jag särskilt bra av det heller.

Men jag är bekväm. Så det måste vara snabbt, enkelt och gott att äta. Bara in med handen i kylen var 3e timme så energinivån är konstant på topp. Det finns två saker jag brukar tänka på  för att göra det enkelt.

  1.  Jag ser till att det inte finns så mycket onödiga saker att äta hemma. ”Det som inte finns hemma kan jag inte äta”.
  2. Jag gör 3 st mellanmål när jag ändå har alla grejer framme.

Så har jag min ”snabbmat” färdig i kylen. Enkelt att hämta när jag behöver fylla på mellan lunch och middag. Tidseffektivt plus att jag slipper ödsla tid på att tänka ”vad ska jag äta???”.

Här kommer recept på min favorit ”Snabbmat” till mellanmål. Den kan jag även blanda på kvällen och äta som frukost nr 1. Lagom dos ca. 30min före löpturen eller före träning/yoga eller som ett snabbt mellanmål. Den funkar utmärkt att blanda i en liten ”matlåda” och ta med om man skall bort på jobb. Den klarar sig till sent på kvällen i handväskan eftersom hallonen är frysta från start.

  • 60g frysta hallon
  • 100g Kvarg
  • 40g naturell yoghurt.

– Homemade ”fast food” snack-meal. My favorite: 60g raspberries. 100g Kvarg (high pasteurized milk with a high level of protein). 40g natural yoghurt. Perfect balanced meal 30min before run or yoga. Or in between lunch and dinner. To keep the the energy level on top all day.

Hejsvejs – Marie

Den 3e utan hallon är 80g kvarg 40g naturell yoghurt. Sista kvällsmålet istället för att gå till frysen och ta glass :):) så mycket enklare att bara plocka ut ur kylen. Som sagt jag är otroligt bekväm.

The tiny one without raspberries is 80g kvarg 40g natural yoghurt my ”late night snack” before I go to sleep.
  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.