Golden Milk recept

Or just add a teaspoon of golden paste & a teaspoon coconut oil in the smoothie. Anyway the paste is easy to make and can be stored in the fridge for 2weeks.

Ok, nu har jag googlat på Golden Milk. Man kokar ihop en pasta på vatten, gurkmeja, svartpeppar och om man vill kan man blanda i lite ingefära också. Förvaras i en burk i kylen och den klarar sig i 2v. Till Golden Milk skall man koka upp 2dl mandelmjölk (el liknande) jag är ju nötallergiker så ingen mandel här. Röra ner 1/2-1tsk Golden paste & 1tsk kokosolja. Men bekväm som jag är så lär jag blanda i 1tsk av pastan i min smoothie istället. Kurkuminet i gurkmejan behöver fett som bärare och svartpeppar för att maximera upptaget i kroppen så glöm inte fett och svartpeppar.

”Gurkmeja används inom Ayurvedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper. Den är släkt med ingefära och sägs hämma inflammationer i kroppen samt vara bra för huden och slemhinnorna. Drycken sägs smörja och mjuka upp våra leder.”

Golden Milk Paste: 1/2dl Gurkmeja(Turneric), 1/2 krm svartpeppar, 1msk Ingefära (Ginger), 11/2dl vatten (water) 

Koka upp och låt sjuda på svag värme i 6-8min. (Boil low heat for 6-8min). Man kan ju använda färska råvaror men det funkar även med gurkmeja från kryddhyllan (den använde jag). Jag använde även ingefärspulver ist för färsk ingefära som jag har liggandes i kylen men jag gjorde det enkelt för mig idag. ”Hälsosamt lat”. Ibland är det så små saker som stoppar en för att ens testa. Jag är ganska bekväm, lagom nyttig men gillar inte när det blir för många krav. Så mitt sätt att jämföra är inte ”mald v/s färsk” utan ”mald v/s ingenting” och då tror jag mald gurkmeja & ingefära kanske kan tillföra nånting mer än ingenting.

Jag testade att blanda med varm mjölk & kokosolja och jag tror det är en sån sak man kan vänja sig vid och bli lite beroende av… Men av lathet lär det bli en tsk av pastan i min morgonsmoothie.

Hejsvejs – Marie Healthful Lazy so I will use it in the morning smoothie instead of boiling milk  in the evenings.

  
  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.