Why Yoga?

Yoga is about breathing and move the body front • back • up • down • right • left to create balance in the body. The strenght & flexibility is just a bonus that comes with it.
~ @lilbellula

Varför skall man vara vig? Varför skall man kunna stå på händer? Ibland får man såna frågor. Men att yoga handlar i grund och botten inte om att ståuppochner eller vara vig. Det handlar om att andas rätt och skapa balans mellan framsida – baksida – upp – ner – sida till sida. Att vara lika stark/svag/smidig/osmidig åt båda håll. Man jobbar utifrån sina egna förutsättningar. Är man jättevig åt ett håll men superstel åt ett annat så skapar det obalans i kroppen och man får ont för att man använder kroppen fel. Det häftiga är att vigheten och styrkan kommer som en skön bonus när de svaga länkarna i kroppen blir starka, mer flexibla och man lär sig slappna av och följa sin andning.

Att stå på händer och göra konstiga yogaposer när man väl börjar hitta balansen och få styrkan är för mig ett enormt roligt sätt att träna kroppen. Det är som att leka sig i form. Man kan inte fuska och det finns inga genvägar det är bara att konstant jobba vidare med basövningarna. Helt plötsligt så klarar jag saker jag aldrig i mitt liv kunnat drömma om att göra. Det är en enorm kick att lära sig nya saker, bli starkare, smidigare och få bättre balans både på utsidan och insidan ju äldre jag blir.

Men leker gör jag bara hemma med Instagram som inpiration & lekkamrat. När jag går på yoga 1g/v med Lowe Lundholm så går jag på hans nybörjaryoga (måndagar 18.00). Att verkligen få andas och nörda in i basövningarna med någon annan som leder och bestämmer. Det är otroligt givande. Man är aldrig fullärd och alla har vi våra svaga/stela länkar att jobba med.

”It is really cool get older and at the same time become stronger and more flexible. Creating balance in the body both mentally and physically. Just by breathing and use the body as a tool to play and have fun with. 

There are no shortcuts, it’s just a constant work on the basics and suddenly the body surprices me by entering a yoga pose I never in my life dreamed of being able to do.” 

Hejsvejs – Marie

  
  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.