Löpning? Who is a runner…

A yogi on the run (in English in the end)

Den här veckan har jag fått några aha upplevelser i skogen. Jag ser ju inte mig själv som en löpare. Men när den där kvinnan med dalmatinern som jag möter i spåret varje dag utbrister en morgon ”det ser så lätt ut när du springer” ??? Då blir man lite glad och tänker att hm… jag kanske är lite löpare ändå. Samma vecka så håller jag på att skrämma slag på två kvinnor vid två olika tillfällen för att dom inte hör mig när jag kommer. Det är märkligt för jag tycker ju att jag både flåsar och har tunga ben vissa dagar. Jag började springa i Augusti 2012. Så jag har iof hållit på ett tag.

Jag är ganska lat av naturen och min löpning handlar mycket om lathet och tidseffektivitet. Vardagsträning… Jag vill att livet och träning skall vara lätt och enkelt. Vad hinner jag med varje dag och får bäst effekt utan att det blir för jobbigt. Det tar mig 5min att gå till skogen och runt 20min att springa mina 3km sen tbax hem och stretcha 5-10min. Jag får frisk luft varje dag. Just nu är jag inne i ett flow där jag tar mig ut varje dag av den bekväma anledningen att det blir lättare att springa när jag gör det varje dag. Fast jag kommer nog aldrig se mig som en löpare. Jag är ingen tävlingsmänniska alls. Jag har Runkeepern på men kollar inte ens alltid hur fort eller sakta det gått. Jag är bara så otroligt nöjd att jag springer 5-7dagar/vecka. Det är mitt enda mål.

Ofta får jag frågan ”men varför bara 3km???” … Varför inte? tänker jag. 3km är svårt att skada sig på och det är lagom jobbigt för en som egentligen är för lat för att springa. Plus att man får starka tår/fötter som gör att jag kan nu för tiden gå i höga klackar utan att få ont i mina hallux valgus och dessutom får man riktigt snygg form på benen av löpningen. Det går snabbare än att gå så jag får mer tid över till annat. Samtidigt som jag får den dagliga dosen av frisk luft varje dag året runt.

”A yogi on the run”

”I am not a runner. But I do run 5-7day/week. Only 3km (ok.. that is not only in my brain) but I often get the question ”Why only 3km???”. Why Not?… I don’t get bored since it only takes about 20 min. It is difficult to get injured in only 20min running (as you understand I am not a fast runner) I am a lazy meditation-runner. I want my exercise to be comfortable and to always have a good feeling in the body. It is time-effective, I get fresh air every day and it is faster then to walk. I get strong in my toes and feet and the result of that is that I can walk in high heels without pain in my hallux valgus. WIN! And I do like the shape I get on my legs from running. It is not the same result with only power walks, that I spent most my life doing since I always been to lazy to run. I started to run in August 2012 (45y old) but I still don’t feel like a runner.

So it felt so strange his week when I both scared a few persons because I was so quiet on my run so they didn’t hear me coming. And a women that I meet almost every day when she walks her dog said to me when I passed her ”It looks so easy when you running”. So maybe I look like a runner? Anyway that made me happy and the last km felt so much lighter after her comment. It made me think of the videos when I film myself when I do yoga. Sometimes it looks so much smoother and easier when I look at the video compared to the feeling I have inside. The good thing with watching the video is to see and understand that  ”THAT IS ME!” and by understanding that I manage to inhale that feeling in my body so the next time I do that yoga flow it feels more like it looks = easier and more relaxed. So maybe it should be the same if I saw myself run???

”The brain and the body is tricky but also easy to fool” 😉 Hejsvejs – Marie

YogiRun
Fallen angel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.